Radio Maranata Vulcan

luni, 10 februarie 2020

Peste 1.000 de creștini din Nigeria uciși în 2019



Peste 1.000 de creștini au fost uciși în acest an în Nigeria, conform The Christian Post.
Pe de altă parte atacurile conduse de extremiștii Fulani au afectat în continuare micile comunități agricole agricole din zona centrală, determinând un exod al populației din aceste zone.
O asociație din Marea Britanei susținută de baroneasa Caroline Cox, membră în parlamentul britanic, a prezentat un raport referitor la persecuția crescândă și deplasarea creștinilor din nordul și centrul Nigeriei.
Conform raportului HART, citat de The Christian Post, „miliția islamistă Fulani continuă să se angajeze într-o politică agresivă și strategică de acaparare a pământului în Platou, Benue, Taraba, în sudul Kaduna și în anumite părți ale statului Bauchi… Atacă satele rurale, îi obligă pe săteni să-și părăsească pământurile și se așează la locul lor – o strategie care poate fi descrisă succint de sintagma: pământul tău sau sângele tău.”
Fulanii sunt un grup nomad numărând aproximativ 20 de milioane de membri, răspândit în țările din Africa de Vest și Centrală. Pe fondul deficitului de pământ și a creșterii populației, violența s-a accentuat iar asociația HART estimeazsă că 1.000 de creștini au fost uciși din ianuarie și peste 6.000 de creștini din 2015. Numărul celor care și-au părăsit casele și terenurile este estimat la aproximativ 12.000 de țărani.
Caroline Cox a vizitat multe dintre zonele afectate și a văzut tragediile morții și distrugerii. Aceasta a declarat că „în fiecare sat, mesajul localnicilor este același:„ Vă rog, vă rugăm să ne ajutați! Vor veni Fulani. Nu mai suntem în siguranță în propriile noastre case!”
Caroline Cox, adusă pe scena politică de Margaret Thatcher, a apărat în repetate rânduri, în Camera Lorzilor, cauza popoarelor care suferă datorită războiului, opresiunii și persecuției în țări precum Siria, Sudanul, Sudanul de Sud, Nigeria și Myanmar.
Potrivit HART, conducătorii comunităților creștine sunt adesea vizați în primul rând de aceste atacuri și sute de locașuri de cult au fost distruse.
Antonia Aje, în vârstă de 38 de ani, din satul Karamai povestește într-un interviu: „Casa noastră a fost distrusă. Spitalul a fost ars. Au încercat să ardă acoperișul bisericii, îngrămădind scaunele, ca un rug… Viața este înfricoșătoare, primim uneori mesaje despre un nou atac și alergăm să ne ascundem… Nu avem mijloace de apărare, nu avem arme pentru a ne apăra, nu există niciun fel de securitate.”
Cox susține că strigătele de ajutor ale sătenilor au fost în continuu „ignorate”.
„Ceva trebuie să se schimbe – urgent”, a subliniat ea. „Cât timp tolerăm aceste masacre, cu atât mai mult îi încurajăm pe făptași. Le dăm verde pentru a continua să ucidă!”
Nigeria ocupă locul 12 din punct de vedere al persecuției creștinilor, potrivit asociației Open Doors.

Niciun comentariu: