Radio Maranata Vulcan

luni, 9 decembrie 2019

Madagascar: Folosind emisiunile radio pentru câștigarea oamenilor – circa 1700 emisiuni/an





ℙ𝕣𝕠𝕚𝕖𝕔𝕥𝕦𝕝 ℝ𝕒𝕕𝕚𝕠 𝔽𝕚𝕝𝕒𝕕𝕖𝕝𝕗𝕚𝕒
În anul 2016, trecând prin Paris, în drum spre Madagascar, am fost încurajați (familia Șaitiș Marcel și Ioana) de către fratele păstor Grigore Creța să ne gândim la crearea unui radio în Madagascar. După ce am studiat problema și situația financiară a oamenilor cu care lucrăm ( păstorii din Biserica Penticostală Assemblies of God din Antsirabe), ne-am dat seama că nu va funcționa acest proiect pe termen lung fără ajutor constant din afară. Am discutat însă cu fratele păstor despre o altă modalitate de a lucra: creînd Studiouri specifice radiourilor, să facem emisiuni creștine și să le difuzăm prin radiouri laice/seculare, printre celelalte emisiuni. În Europa nu ar merge o astfel de variantă, însă aici încă funcționează. Dânsul (păstorul Grigore Creța) a agreat ideea și am dezvoltat în parteneriat cu Biserica Penticostală Filadelfia din Paris această lucrare: Studiourile Radio Filadelfia din Madagascar.

Ionuț Lung, primul parizian român sosit aici, cu soția lui, Rodica și Mihai Popescu, Marin Bota, de asemenea, au fost primii pionieri veniți cu bagajele pline de aparatură specifică pentru înregistrări și prelucrări audio. Ionuț chiar s-a frământat mult și ne-a ajutat să dotăm încet fiecare Studio Radio Filadelfia pe care l-am creat.
Nu avem un radio încă, dar avem 3 studiouri de înregistrate și prelucrare emisiuni, reunite sub marca “Studio Radio Filadelfia”. Emisiunile noastre și cele realizate cu partenerii noștri (păstori care își înregistrează emisiunile la noi, sunt prelucrate de inginerii noștri și plătite de ei pentru difuzare prin radiouri seculare/laice) sunt difuzate prin 12 stații radio, dintre care opt sunt susținute parțial de noi.
Ajungem cu totul la circa 1700 de emisiuni pe an, dacă păstrăm același ritm, lucru pe care îl putem realiza lucând în mici echipe și colaborări cu pastorii locali în toate cele trei orașe în care avem studiouri.
Cred că realizați ce uriașă implicare este să pregătește toate aceste emisiuni, variind între 30-45 minute fiecare emisiune. Ar însemna circa 51.000 de minute de predică, cântări și sfaturi pentru viața veșnică, dar și pentru încurajarea oamenilor. Avem nenumărate mărturii de familii care s-au întors la Dumnezeu prin emisiunile noastre.
Avem câteva avantaje în felul de lucrare pe care îl facem:
1. Difuzăm emisiunile prin radiouri laice, ascultate de toată lumea, așa că intrăm în sute de mii de case cu Evanghelia;
2. Nu trebuie să susținem cheltuielile pe care le presupune un Radio în proprietate personală;
3. Putem accesa cele mai bune radiouri din țară, dacă ne-am permite acest lucru;
4. Oferim bisericilor posibilitatea să proclame Evanghelia public, mai mult ca niciodată;
5. Amplificăm mesajul “vieții veșnice”, ca să ajungă în locuri neaccesibile pentru noi, în casele și viețile oamenilor “ascunși”;
6. Mesajul lui Hristos se aude acum și în jungla sau satele izolate din regiunea Manakara, datorită frecvențelor prin satelit ale Radioului din Manakara, prin care transmitem.

Pentru cele 3 Studiouri Radio Filadelfia: Antsirabe, Morondava și Manakara, am instruit și pregătit 14 persoane, deși nu mai sunt implicați toți în cele trei studiouri la ora actuală. Dar lucrarea funcționează, iar Dumnezeu este lăudat, iar oamenii salvați prin lucrarea prin radio.
Dacă Dumnezeu vă pune pe inimă această lucrare, și doriți să ne fiți parteneri, vă rugăm să contactați Fundația APME: www.apme.ro sau www.misiunemadagascar.ro, familia Saitis Marcel și Ioana.

Niciun comentariu: