Live Radio

vineri, 16 martie 2018

Cum te-ai simti daca toate gandurile tale ar fi difuzate pe postul national de televiziune?

Cum ar fi daca cineva ti-ar spune ca fiecare gand al tau, din momentul nasterii si pana acum a fost inregistrat si va fi difuzat in seara aceasta pe postul national de televiziune? Si nu numai atat, dar in timpul emisiunii va aparea adresa unui website unde familia si prietenii tai pot urmari toate gandurile pe care le-ai avut despre ei. Cati oameni ar fi furiosi pe tine? Toti? Ai fi si tu suparat pe tine?
Viata gandurilor tale dezvaluie cine esti tu cu adevarat. Asa ca cei mai multi oameni, poate ca crezi ca esti destul de bun pentru a merge in rai si ca Dumnezeu nu te va trimite in iad, dar Dumnezeu a vazut fiecare dintre gandurile si actiunile tale rele. A vazut de fiecare data cand ai incalcat poruncile Lui, cand ai poftit pe cineva cu care nu esti casatorit, cand ai mintit si ai furat (indiferent cat de putin); El cunoaste fiecare moment in care ti-ai facut un idol fals in mintea ta si l-ai luat drept Dumnezeu, un dumnezeu stricat al imaginatiei tale care sa-ti treaca cu vederea pacatele.
El a auzit de fiecare data cand ai folosit Numele Lui intr-un mod lipsit de reverenta, rostind numele Celui ce ti-a dat viata in locul unei injuraturi. Nu ai face asa cu numele lui Hitler, dar o faci cu numele lui Dumnezeu! “Domnul nu va lasa nepedepsit pe cel ce va lua in desert Numele Lui” (Exod 20:7), si “Va spun ca, in ziua judecatii, oamenii vor da socoteala de orice cuvant nefolositor pe care-l vor fi rostit” (Matei 12:36)
Fii cinstit cu tine insuti: cand Il vei intalni pe Dumnezeu in Ziua Judecatii – tinand cont de faptul ca El a vazut fiecare gand rau al tau si fiecare actiune rea a ta, – te va gasi El vinovat sau nevinovat? Daca Dumnezeu iti da ceea ce meriti, ar trebui sa te trimita in rai sau in iad? Dumnezeu a scris legea Lui morala in inima ta, asa ca nu ai nici o scuza (Romani 1:18-32); stii ca este gresit sa minti, sa furi, sa poftesti, si sa injuri pentru ca Dumnezeu ti-a dat o constiinta care deosebeste binele de rau. Propria ta constiinta cere dreptate.
Imagineaza-ti o sala de tribunal in care este adus in instanta un violator de copii. Insa judecatorul, in loc sa ii dea sentinta pe care o cere legea, il lasa pe violator sa plece liber, pentru ca e un tip de treaba care da bani saracilor si merge la biserica in fiecare duminica. Ai fi infuriat, si pe drept cuvant! Totusi, cei mai multi oameni cred ca Dumnezeul Sfant si PreaInalt este intocmai ca acest judecator corupt, si ca Il pot mitui cu ”faptele lor bune” pentru ca sa le treaca cu vederea pacatele.
Ce ati spune daca acest judecator i-ar spune violatorului: “Sunt un judecator foarte iubitor, asa ca te las liber”? Nu ati crede ca judecatorul este iubitor, ci ca este corupt si nu merita sa fie judecator! Totusi cei mai multi oameni se asteapta ca Dumnezeul Sfant , care este “judecatorul intregului pamant” (Geneza 18:25) sa fie la fel de corupt cu ei, si sa le treca cu vederea pacatele.
Dragostea si Bunatatea Infinita cere Dreptate Infinita. Pentru ca dragostea si dreptatea lui Dumnezeu sunt infinite, El nu va pedepsi numai criminali si violatori, ci El va pedepsi orice pacat, oriunde il va gasi. De aceea “Nu stiti ca cei nedrepti nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu?” (1 Corinteni 6:9)
“Nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici hoţii nu vor moşteni Impărăţia lui Dumnezeu.” (1 Corinteni 6:9,10), şi “toţi mincinoşii, partea lor este în iazul, care arde cu foc şi cu pucioasă.“ (Apocalipsa 21:8)
Acum intrebarea pentru tine, drag cititor, este aceasta: este vreo speranta pentru unul ca tine? Este vreo speranta pentru cel care L-a sfidat pe Dumnezeu din nou si din nou razvratindu-se impotriva voii Lui si refuzand sa Il iubeasca si sa I se inchine? Este vreo speranta pentru infractorul care este gasit vinovat in tribunalul lui Dumnezeu? Da este! Exista iertare la Dumnezeu!
Evanghelia (“vestea buna”) este aceasta: imagineaza-ti ca esti intr-un tribunal omenesc si judecatorul te gaseste vinovat, si pentru ca este drept, iti da amenda maxima de 10 milioane de dolari. Dar tu nu ai cum sa platesti amenda, asa ca urmeaza sa iti petreci restul vietii in inchisoare. Apoi, un om pe care nu il cunosti paseste in sala tribunalului si spune: “Mi-am vandut toate bunurile pentru ca sa-ti platesc datoria.” Amenda ta a fost platita, dreptatea a fost satisfacuta asa ca tu esti liber!
Acum doua mii de ani Dumnezeu s-a intrupat in omul Iisus Hristos, care a fost nascut din fecioara, a trait o viata fara pacat si apoi a suferit si a murit sub mania lui Dumnezeu pe cruce pentru ca sa plateasca pe deplin plata pentru toate pacatele tale. Apoi a inviat triumfand asupra tuturor puterilor mortii si intunericului, astfel incat in El putem avea viata vesnica. “Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică.” (Ioan 3:16)
Dar nu este suficient doar sa crezi “intelectual” pentru a fi iertat de Dumnezeu. Biblia spune ca si dracii cred din punct de vedere intelectual! (Iacov 2:19) Pentru a avea iertarea adevarata, trebuie sa te pocaiesti, asa cum a spus Iisus: “dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi peri la fel.” (Luca 13:3) Si pocainta inseamna sa te intorci complet de la viata ta de pacat la Dumnezeu, increzandu-te NUMAI in Iisus Hristos sa te mantuiasca, nu in faptele tale bune; increzandu-te in El ca fiind Cel ce de bunavoie a stat in locul tau pe cruce si a primit mania lui Dumnezeu in locul tau; mania pe care tu o meriti. Ce mai astepti, nu-ti pune in joc mantuirea vesnica!
“Nu sînteţi decît un abur, care se arată puţintel, şi apoi piere.” (Iacov 4:14), si nu ai cum sa stii care clipa va fi ultima. “Căutaţi pe Domnul cîtă vreme se poate găsi; chemaţi-L, cîtă vreme este aproape. Să se lase cel rău de calea lui, şi omul nelegiuit să se lase de gîndurile lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru, care nu oboseşte iertînd.” (Isaia 55:6-7) Doresc Eu moartea păcătosului? zice Domnul, Dumnezeu. Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui şi să trăiască? (Ezechiel 18:23) Ai o invitatie personala din partea Domnului Iisus Hristos. “Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră, şi învăţaţi dela Mine, căci Eu sînt blînd şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre.” (Matei 11:28-29)

Niciun comentariu: