Live Radio

miercuri, 28 februarie 2018

Billy Graham va fi depus la loc de onoare, la fel ca președinții, în Rotonda Capitoliului

                                                          foto archive Army.mil
Billy Graham va fi depus la loc de onoare, la fel ca președinții, în Rotonda Capitoliului  (clădirea Congresului american), Washington DC
Billy Graham va termina la fel cum a început – sub un cort alb mare în față a mii de oameni.
Serviciul funerar privat al lui Graham va avea loc vineri, 2 martie, la prânz, într-un cort de pânză amenajat lângă Biblioteca Billy Graham din Charlotte, Carolina de Nord.
Înainte de aceasta, președintele Camerei Reprezentanților americane, Paul Ryan, a anunțat că miercuri, 28 februarie, trupul lui Graham va fi adus în Capitoliul SUA, unde va fi depus la loc de onoare  în Rotunda până joi, 1 martie, potrivit CBN.
Membri ai publicului vor avea voie să vină și să-și plătească respectul față de reverend, în timp ce trupul lui neînsuflețit se odihnește în Capitoliu.
Speakerul Camerei Ryan și liderul majoritar al Senatului, Mitch McConnell, vor participa de asemenea la un serviciu memorial special pentru Graham.
Serviciul funerar din 2 martie este privat și va include membrii familiei, prietenii și liderii comunității care au fost atinși de lucrarea lui Graham. Aproximativ 2.300 de persoane vor fi invitate să participe la serviciul de 90 de minute.
Graham a aprobat personal planificarea și detaliile aranjamentelor funerare cu ani înainte de moartea sa și a vrut să fie asigurat că nu se va concentra asupra lui, ci asupra Evangheliei. Fiul său, Franklin Graham, va da mesajul funerar, în timp ce fratele său și cele trei surori vor vorbi pe scurt pentru a-și onora tatăl.
Slujirea de predicator a lui Graham a câștigat pentru prima dată o poziție națională în 1949, când a organizat o cruciadă în centrul orașului Los Angeles sub un cort alb mare, cunoscut și sub denumirea de „catedrala de pânză”.
„Familia și membrii echipei au considerat că ar fi potrivit să conducă serviciul funerar sub un cort ca o reamintire a modului în care a fost lansată lucrarea sa  publică”, a declarat Mark DeMoss, purtător de cuvânt al Asociației Evangheliști Billy Graham.
Sicriul lui Graham a fost facut de mana  de deținuții din închisoarea Angola din Louisiana în 2006, la cererea sa.
Celebrul evanghelist va fi îngropat lângă soția sa, Ruth, care a murit în 2007, la poalele pasarelei cu cruce de la Biblioteca Billy Graham.
Graham a murit la ora 7:46 miercuri dimineață. Asistenta lui medicala era singura prezentă. Doctorul său personal, dr. Lucian Rice, a sosit cam 20 de minute mai târziu și a descris trecerea lui ca „pașnică”. DeMoss a citat-o ​​pe Rice spunând că „doar s-a epuizat.”

Niciun comentariu: