Live Radio

joi, 5 octombrie 2017

Tony Berbece ­čö┤ Despre Las Vegas... doi b─âtr├ónei ╚Öi o mitralier─â


Mereu m─â ├«ntreab─â lumea de ce sunt a╚Öa de “disperat” dup─â Dumnezeu, de ce ├«i “├«nnebunesc” pe al╚Ťii cu cititul Bibliei. De ce sunt “insistent” ╚Öi ies chiar pe strad─â ├«ndemn├óndu-i pe oameni s─â citeasc─â Biblia. R─âspunsul meu este simplu: “Un om cu o Biblie ├«n geant─â nu va ╚Ťine ╚Öi un pistol al─âturi, cel pu╚Ťin nu cu scopul de a trage ├«n oameni nevinova╚Ťi.”

Am ├«n╚Ťeles c─â un domn trecut de 60 de ani a omor├ót zeci de oameni nevinova╚Ťi afla╚Ťi la un concert (a tras ├«ntr-o mul╚Ťime de 22.000 de mii). Cu el ├«n camer─â era ╚Öi o doamn─â, care evident este complicele acestuia. Oare de ce “o iau razna” p├ón─â ╚Öi b─âtr├ónii? De fapt ╚Ötiu r─âspunsul, sunt convins c─â nu au nicio treab─â cu Dumnezeu.

Niciodat─â nu o s─â vezi un cre╚Ötin autentic c─â dup─â ce a citit din Biblie i se va face poft─â s─â-╚Öi cumpere un kalashnicov ╚Öi s─â ├«mpu╚Öte mul╚Ťimi de oameni. Biblia fr├ónge spiritele nebune, fr├ónge m├ónia, fr├ónge ura, fr├ónge rasismul, fr├ónge pofta de r─âzbunare, fr├ónge pofta dup─â p─âcat ╚Öi desfr├óu ╚Öi vindec─â depresia. Biblia face bine societ─â╚Ťii indubitabil.

├Än al doilea R─âzboi Mondial unui batalion de austrieci i s-a dat ni╚Öte c─ârticele mici de buzunar. Dup─â c├óteva s─âpt─âm├óni solda╚Ťii nu mai aveau chef de lupt─â, cel pu╚Ťin nu mai erau at├ót de cruzi ╚Öi preferau s─â fac─â economie de gloan╚Ťe. Generalul a ├«ntrebat m├ónios ce s-a ├«nt├ómplat. A primit un r─âspuns timid: “Generale, solda╚Ťii t─âi citesc Biblia!”

Citind Biblia nu devi violent, ci bun, gata chiar s─â-╚Ťi dai via╚Ťa pentru aproapele t─âu, nicidecum s─â i-o iei.

Ruga╚Ťi-v─â pentru Las Vegas! Dumnezeu s─â-i cerceteze ╚Öi s─â-i apropie pe to╚Ťi de el ├«n aceste vremuri de nebunie! e
Tony Berbece

Niciun comentariu: