Radio Maranata Vulcan

marți, 24 martie 2015

De ce l-a creat Dumnezeu pe diavol?

study-table-angel-of-darkness-and-light-571120

Isaia 14:12-15 „Cum ai cazut din cer, luceafar stralucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborat la pamant, tu, biruitorul neamurilor! Tu ziceai in inima ta: „Ma voi sui in cer, imi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu, voi sedea pe muntele adunarii dumnezeilor, la capatul miazanoaptei, Ma voi sui pe varful norilor, voi fi ca Cel Preainalt.”

Ai fost vreodata intrebat: de ce l-a creat Dumnezeu pe diavol? Dumnezeu nu l-a creat pe diavol. El a creat acea faptura angelica minunata si glorioasa care a devenit apoi diavolul. (Ezechiel 28.12,13,17). Lucifer – cel stralucitor, in ebraica – este numele pe care il avea această creatura inainte de caderea ei. Isaia, cel care L-a vazut pe Domnul in gloria Sa inainte ca El sa devina Om, in capitolul 6, descrie aici o fiinta prefigurata de imparatul Babilonului, dar o fiinta cu mult mai mare in realitate decat acesta.
Ce a facut ca aceasta creatura minunata sa devina diavolul? De cinci ori in aceste cateva versete Lucifer exprima vointa proprie: eu voi! Oare dorea Lucifer locul pe care Dumnezeu, in planurile Sale din veşnicie, il randuise pentru Fiul Sau? Asa s-ar parea. Si aceasta nu inseamna altceva decat razvratire, de aceea Satan isi merita numele – Adversar – de atunci si pana acum. Cat de trist este ca citim despre Satan si ingerii lui, pentru ca a reusit sa atraga dupa sine poate chiar o treime dintre ingeri, care il urmeaza.
Si nu doar ca a atras multi ingeri dupa sine, ci el i-a condus şi pe primii nostri parinti, si prin ei intreaga rasa umana, in razvratire fata de Dumnezeu si neascultare fata de voia Lui. „Eu voi“ este incă o problema cu care trebuie sa ne luptam in fiecare zi. Doar Unul a putut sa spună din toata inima: „Este desfatarea mea, Dumnezeul meu, sa fac placerea Ta“.
http://afirmativ.com/

Niciun comentariu: