Radio Maranata Vulcan

sâmbătă, 9 mai 2020

China, cu „C” de la cruce și covid

DSC_0994

Asocierea numelui Chinei cu Covid-19 nu este întâmplătoare, imensa țară asiatică fiind nu doar leagănul coronavirusului, dar, din câte se pare, și responsabilă de temuta pandemie. Chiar dacă nu-și asumă. Acuzații oficiale nu s-au făcut în această privință, considerându-se că în mijlocul suferinței oamenii trebuie compătimiți și încurajați. Ajutați, dacă se poate.
Angajată fiind în bătălia cu moartea, ne-am fi așteptat ca această țară să-și înceteze lupta pe alte fronturi. Cum ar fi lupta împotriva religiei. Dar Partidul Comunist Chinez consideră că poate învinge peste tot, iar lupta împotriva credinței este o prioritate.
În China există Biserici autorizate (și controlate) de stat, în paralel cu Biserica subterană. Dar nici cele aflate „în legalitate” nu se bucură de sprijin. Ba, dimpotrivă. Și astfel asistăm, dacă nu la demolarea bisericilor, la îndepărtarea crucilor de pe clădiri. Pentru că deranjează. Unul din motivele invocate de autorități este că… nu corespund planului urbanistic. Ca glumă, ar fi bună. Dar e tragic.
Au fost situații în care deținătorii bisericii și-au dat acordul la îndepărtarea crucii, în speranța că vor salva clădirea. Dar e numai o amânare. Și lupta comuniștilor cu crucile continuă, chiar dacă trebuie să lupte și cu moartea care amenință prin coronavirus. Ba chiar s-au folosit de situația creată. Pentru că credincioșii au stat acasă, în izolare, au putut să acționeze nestingheriți.
Cei ce cunosc adevărul mântuirii prin Cruce știu că simbolul în sine nu este vital. Și că rugăciunea se poate face și fără acest simbol. Dar mai știu și că acest război nu este împotriva crucilor de pe clădiri, ci împotriva credinței. Este atacul anticristului.
China ar fi putut să înțeleagă ceva din această încercare, dar luptă tot împotriva lui Dumnezeu. De ce ne-am mira? Este o țară totalitară, ori astfel de manifestări vedem și în țări „democratice” occidentale. Este, alături de molima cu care ne confruntăm, încă un semn al apropiatului sfârșit.
Teamă? O, nu! Vine Domnul!
Simion Felix Marțian
Neunkirchen, 8 mai 2020

Niciun comentariu: