Radio Maranata Vulcan

sâmbătă, 11 aprilie 2020

Creștinismul care are sens în vremuri de încercare…

Creștinismul care are sens în vremuri de încercare…
Într-o vreme ca și aceasta, dominată de panică, anxietate, fake news și frică de moarte, lumea nu are nevoie de un creștinism mistic, ascuns în noaptea indiferenței sau a prostiei abisale. Acum, mai mult ca altădată avem nevoie de un creștinism rațional, manifestat în fapte de dragoste și jubilând de conștiența prezenței lui Cristos, prin Duhul Sfânt, în inimile noastre.
Un creștinism plângăcios în astfel de timpuri este un non sens, este o palmă pe obrazul lui Cristos care ne-a avertizat din timp că în lume vom avea necazuri, dar ne-a spus: “Curaj! Eu am biruit lumea”. Cui folosește astăzi un creștinism doar defensiv, când Mântuitorul a promis Bisericii că nici porțile Hadesului nu o vor birui. Oamenii au nevoie să vadă în trăirea noastră un creștinism asertiv și marcat de o mare bucurie, o sărbătoare continuă a morții și învierii lui Cristos, nu doar un post prelungit.
În mijlocul fricii de moarte care se vede nu doar în secțiile de terapie intensivă sau în expresia de pe fețele decidenților din prima linie, ci cam peste tot; chemarea creștinului este de a demonstra practic fascinația vieții din belșug despre care vorbea Isus și trăirea în speranța vieții eterne care îi produce satisfacție deja de aici, deși nu o experimentează încă deplin acum.
În mijlocul rătăcirilor de tot felul, al minciunilor promovate cu succes, inclusiv de unii creștini hiperactivi care nu realizează că diavolul, deși pare eficient ca și ei, este ridicol, nu fascinant cum vrea să pozeze; chemarea creștinului este de a arăta că Isus Cristos nu a venit în lumea noastră ca să mărească obscuritatea și confuzia, ci ca să limpezească dincolo de contestare scopul și sensul vieții.
Creștinismul care are sens în astfel de vremuri este creștinismul care face din relația cu Dumnezeu o rescriere la nesfârșit, în orice condiții, a jurnalului fericirii. Creștinismul care va avea impact în epoca postcoronavirus este creștinismul care acum îl prezintă pe Cristos așa cum este El prezentat în Scriptură, transparența perfectă, claritatea ultimă, gândirea și bunul simț desăvârșite.
Creștinismul de care are lumea nevoie acum, în vremuri de restriște, confuzie și încercare, este creștinismul dominat de Cristos care ni S-a arătat și care ne-a arătat calea, adevărul și viața, identificându-Se cu acestea și zădărnicind prin ele rătăcirea, minciuna și moartea. Promovarea acestui creștinism în familiile noastre, în bisericile noastre și în comunitățile în care trăim îi va aduce glorie lui Dumnezu, îl va înălța pe Cristos și va favoriza prezentarea Evangheliei și transformarea oamenilor prin puterea Duhului Sfânt.
Samy Tuțac

Niciun comentariu: