Radio Maranata Vulcan

vineri, 14 februarie 2020

Isus Hristos transformă vieţile membrilor unor bande violente aflaţi în închisorile din El Salvador



Recent, într-o zi de luni, am stat în fața a 600 de deținuți bărbați aflaţi în închisoarea din Izalco, El Salvador. Bărbații erau îmbrăcați în tricouri albe și pantaloni albi strânşi cu cordon, iar mulți dintre ei erau plini de tatuaje pe față și gât. Toți bărbații erau membri ai unor bande violente la momentul când au fost încarcerați. Aproximativ 20% dintre ei erau afiliați cu MS-13 , o bandă extrem de violentă, cunoscută pentru atacuri oribile asupra femeilor, copiilor și polițiștilor.
Totuși nu am simțit nicio teamă în timp ce mă uitam în ochii lor și le împărtășeam un mesaj din Evanghelia după Luca, capitolul 15, despre fiul risipitor. Majoritatea bărbaților aveau o Biblie, iar când am anunțat textul meu, au dat cu înfrigurare paginile, în timp ce căutau textul. Îi puteam auzi strigând „Amen” şi „Gloria a Dios”, de fiecare dată când accentuam o idee importantă. Au aplaudat zgomots și s-au înveselit, atunci când le-am reamintit că tatăl, un evreu kosher din narațiunea bilică, și-a întâmpinat fiul acasă cu brațele deschise, chiar dacă băiatul mirosea a cocină de porci.
Aproape fiecare prizonier din acest grup apreciabil a devenit creștin după ce a ajuns la închisoarea din Izalco. Există două biserici care funcționează acum în interiorul unității, păstorite de bărbați care au fost cândva criminali brutali. Toți bărbații se adună acum pentru a studia Biblia în fiecare zi, se roagă, ţin post și se ajută unul pe altul să crească spiritual.
La slujba de închinare pe care am avut-o, șase dintre ei foloseau bidoane de vopsea din plastic pe post de tobe, în timp ce un alt deținut cu un zâmbet larg dirija corul, format dintr-un grup de prizonieri. Aceşti bărbații au cântat mai tare și cu mai multă pasiune decât am văzut vreodată în oricare biserică din afara închisorii.
Le-am spus deținuților: „JesuCristo vive dentro de esta prisión!” („Isus Hristos trăiește în această închisoare!”), iar oamenii au aprobat cu voce tare.
„Autorităţile noastre încurajează această mișcare”, spune Oscar David Benavides, directorul închisorii. El spune că în anul 2016 i s-a permis să încurajeze evanghelizarea în rândul deținuților. Atunci când prizonierii au început să se convertească, el i-a mutat intenționat pe unii din ei în alte clădiri ale închisorii unde nu existau deținuți credincioşi.
Credința nu a fost impusă nimănui cu forţa, însă din ce în ce mai mulți dintre prizonieri au început să-l primească pe Hristos într-un fel de reacție în lanț a harului. Nou convertiții s-au schimbat dramatic. Nu mai erau furioși și deprimați. Au devenit cooperanți și prietenoși. Încruntările lor s-au transformat în zâmbete.
În prezent, liderii politici din El Salvador au o dovadă puternică că există o influenţă pozitivă pe care creștinismul o poate avea asupra infractorilor violenți.
De când a început trezirea, în închisoarea din Izalco nu s-au mai produs nici un fel de incidente violente. Deținuții se tratează acum cu respect reciproc, chiar dacă în trecut făceau parte din bande rivale. „Transformarea lor este un miracol evident”, spune Benavides.
Citiți mai mult accesând: https://www.stiricrestine.ro

Niciun comentariu: