Radio Maranata Vulcan

joi, 5 decembrie 2019

,CHIAR ESTE VOIA LUI DUMNEZEU SĂ MĂ IMPLIC ȘI ÎN MISIUNEA EXTERNĂ


,,CHIAR ESTE VOIA LUI DUMNEZEU SĂ MĂ IMPLIC ȘI ÎN MISIUNEA EXTERNĂ SAU ESTE DOAR O DORINȚĂ DE-A MEA?"- este una din întrebările pe care le întâlnesc. Deși aș avea multe argumente prin care să prezint că trebuie să ne implicăm și în misiunea externă, azi o să prezint un singur aspect la care să ne gândim și apoi să facem cum ne spune cugetul. ,,La noi în România, Evanghelia și mântuirea au ajuns datorită misiunii externe făcută de alții cu mult timp înainte. 

Noi mulțumim Domnului că a venit la noi și ne-a adus mântuirea, dar neglijăm faptul că Isus a venit în Israel, nu în România, iar dacă Evanghelia și mântuirea au ajuns la noi, a fost faptul că anumite persoane, cu mult timp în urmă, le-au adus la noi. Acum, după ce beneficiem de misiunea externă făcută de alții, ar fi normal ca noi să ne întrebăm dacă Domnul chiar ar dori să ne implicăm în misiunea externă? Suntem siguri și nu punem la îndoială că a fost voia lui Dumnezeu ca anumite persoane să-și aducă aportul la a ne aduce Evanghelia din afara țării, dar nu mai suntem siguri și ne îndoim că Domnul ar dori ca și noi să ne ducem aportul ca Evanghelia să ajungă și în afara țării, la oamenii la care nu a ajuns. 

Cu siguranță că nu-i voia lui Dumnezeu ca toți să lăsăm Romania și să mergem la alte popoare, dar tot atât de sigur este și faptul că-i voia Domnului ca și noi să contribuim cu ceva la a face posibil ca Evanghelia să ajungă și la alte popoare. Chiar dacă nu am avea nicio poruncă Biblică care să ne determine la implicarea în misiunea externă, avem cel puțin obligația morală să ne implicăm. 
Nu putem să avem conștiința liniștită, bucurându-ne că beneficiem de misiunea externă făcută de alții cu mult timp în urmă, în timp ce stăm indiferenți față de misiunea externă care are ca țintă popoarele neevanghelizate, popoare care acum sunt exact cum era poporul român în urma cu mult timp". Dumnezeu să binecuvânteze pe toți cei care au beneficiat de misiunea externă făcută de alții, punându-le în inimă gândul că, acum a sosit timpul în care ei să facă misiune externă pentru binele altora!
Silviu Luncan


Niciun comentariu: