Radio Maranata Vulcan

luni, 9 septembrie 2019

Către “pompierii” care sting bucuria Bisericii

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, oameni pe scenă, oameni cântând la instrumente muzicale şi chitară

Observ o tendință de a critica închinarea plină de entuziasm a Bisericii, a Trupului lui Cristos. Observ tot mai mulți “pompieri” care caută să stingă bucuria, care-și întind furtunele și stropesc cu jetul descurajări, al legalismului și al tristeții acolo unde Duhul toarnă bucurie. Ce ați vrea să facem fraților după ce ne-am plâns păcatele și ne-am lăsat de ele? Ați vrea să o ținem în doliu după firea noastră toată viața? Eu așa-i văd pe creștinii aceștia trisți tot timpul, zici că sunt în doliu după poftele lor, zici că-și plâng de milă, zici că au fost mutați în Iad și nu în Locurile Cerești cum ne zice Scriptura.

David a cântat sărind în sus de bucurie când a dus chivotul în Ierusalim la Cortul dedicat lui, iar Dumnezeu ne spune că în vremurile din urmă va ridica din dărâmături tocmai acest Cort (Amos 9:11), care simbolizează spiritul închinării libere, cu instrumente de tot felul și 24 din 24, 7 din 7, nu spiritul tristeții și al legalismului. Cum se vor împăca acești pompieri care sting bucuria închinării cu Cortul lui David? Se uită cu ochi răi și critici la luminile colorate de parcă acelea ne pot întina ochii, la tobe și la chitări, se uită cu ochi răi la faptul că tinerii caută pe Domnul și sunt niște închinători entuziaști gata să bată fin palme și să chiuie, descurajându-i și debusolându-i cu spiritul lui Mical, care a fost pedepsită de omul lui Dumnezeu, David, pentru că l-a criticat pentru felul lui de închinare față de care Dumnezeu nu a avut nimic de obiectat (dacă ar fi avut s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat cu Uza înainte).

Oare nu vor da socoteală înaintea Duhului de bucurie din Cristos acești oameni? Ne uităm în Bisericile lor și fiecare slujbă pare o înmormântare și nu o celebrare a învierii în Cristos. Ce vede lumea la noi? Oare tristețea ne caracterizează pe noi ca și creștini? Nicidecum. Pavel și Sila cântau câtări de laudă și cred că țineau ritmul cu zăngănit de lanțuri și cu bătut din butucii de la picioare, acolo în închisoare, și în urma acestui spirit viu al închinării Dumnezeu i-a eliberat. Ei se bucurau în butuci și cu lanțuri, noi azi căutăm tristețea și critica deși Dumnezeu ne-a dat de trei decenii libertate. Pavel din închisoare a realizat cel mai bine că atunci când e timpul bucuriei trebuie să te bucuri, spunându-le fraților apăsat: “Bucurați-vă, iarăși zic, bucurați-vă!”

Tocmai am primit un filmuleț de la o mămică a cărui băiat a fost internat într-un spital, având probleme de sănătate destul de grave, dar și acolo și-a luat o tobă mică să laude pe Domnul cu toba, pentru că el este toboșar în Biserica la care merge. Mama lui îmi povestea că atunci când iese din spital pentru câteva ore pentru a veni acasă la familie, alege să laude pe Domnul cu tobele și pentru că într-o zi nu avea bețe a bătut cu lingurile de lemn. Așa se închină acest tânăr și nu a lăsat boala să-i fure entuziasmul închinării. Bucurați-vă fraților cât mai aveți timp!

Cu prețuire,
Toni Berbece

2 comentarii:

Anonim spunea...

Pastorul disco Toni Berbece dupa ce a absolivit teoloigie penticostala si-a deschis o biserica privata independenta, nu ia mai placut la penticostalii conservatori a vrut ceva carismatic cu tobe si chitari...si multa veselie...Contrargumente la ce spune el in articol sunt destule , dau numai cateva exemple cei care chiar vor sa stie adevarul...DEspre bisericile discoteci ...https://www.youtube.com/watch?v=GfRFPvpggEk&feature=share........https://muzicacrestinanet.wordpress.com/fanfare-percutie/.....si pentru admiratorii inchinarii davidice..https://www.youtube.com/watch?v=LXFRGIOYSQo

Anonim spunea...

Unii cred ca ei au inventat crestinismul, ignora cu bunastiinta 2000 de ani de crestinism si isi cauta suport pentru ideologia lor in Vechiul Testament cu o mie de ani inaintea lui Hristos .Asa face si Toni Berbece in acest articol. Nici Hristos si nici unul dintre apostoli nu au practicat si nici recomandat folosirea tuturor instrumentelor in lacasul de cult , de aceea 2000 de ani crestinismul nu a folosit tobele sau toate instrumentele in biserica , moda a aparut prin 1970 in SUA fiind introdusa de cativa fosti cantareti rock in biserica lor apoi totul a explodat.... UN scurt fragment dintr-un articol de pe un sait american scris de Tery Watkins..
- Biblia originala niciodată nu menționează tobele ca instrument(e) de acompaniament.

- Tobele ,ritmul "beat" fac parte încă din antichitate din practica ocultă a invocării duhurilor , acestea fiind asociate cu șarmanismul, woodoo, păgînismul, ritmurile "beat" ale tobelor din woodoo fiind preluate de muzica rock și alte stiluri de muzică modernă.

- Cu doar un secol în urmă , tobele erau interzise în America (cu exceptia armatei) . New Orleans a fost singurul oraș din S.U.A care era exceptat, de aceia acest oras a devenit capitala woodoo si a jazzului. Cand primii negrii au fost convertiți la creștinism deoarece cunoșteau puterea și influența TOBELOR era interzis (în comunitatea lor) intrebuințarea tobelor. Referindu-se la tobe ei spuneau "toba DIAVOLULUI".
Dansurile şi ritualurile păgâne sunt întodeauna acompaniate de bătaia tobelor.
Ritmul joacă un rol major în aceste activităţi demonice.

Nota: În Biblia engleză ,nu există cuvantul tobe (drums) ,nici în cea ortodoxă sau catolică există însă în unele versete din traducerea Cornilescu ,precum psalmul 149: 3 - In original in ebraică cuvantul folosit este toph ,in traducere timpan (timbrel in engleza)