Radio Maranata Vulcan

marți, 19 martie 2019

Când ești liber…



Ești liber când ai putut să refuzi prima țigară, primul pahar de tărie, prima doză de droguri oferită după ce ai spus că te lași definitiv.
Ești liber după ce ai putut să duci salariul întreg acasă și nu l-ai mai spart la păcănele sau la Casino. Ești liber când nu te mai pui pe tine și viciile tale pe primul loc, ci pe copiii și familia ta.
Ești liber când ai reușit să refuzi prima șpagă pentru a favoriza pe cineva care nu trebuie să o ia înaintea tuturor doar pentru că are bani sau pentru a inchide ochii în fața nedreptății pe care a făcut-o.
Ești liber când ai putut să-i spui fetei/băiatului care îți făcea avansuri că nu vrei să-ți începi viața sexuală decât după ce te vei căsători și că te păstrezi doar pentru ea/el. Făcându-ți și ție astfel un mare bine.
Ești liber când deși ai simțit să-l descurajezi pe cel care a reușit la fel ca tine sau mai mult, tu în schimb l-ai încurajat să continue că face o treabă excelentă.
Ești liber cu adevărat când în loc să înjuri, să jignești, să lovești ai reușit să te abții și să oferi dragoste.
Liber ești când ești stăpân pe tine și nu când la tot pasul îți pierzi controlul ajungând în situații criză, care te afundă și mai tare în robie.
Hristos oferă această libertate!

Niciun comentariu: