Radio Maranata Vulcan

luni, 25 februarie 2019

Trei ore…



Trei ore sunt pentru unii chinuitoare când trebuie să le petreci în rugăciune și Scriptură (pe mulți îi îngrozesc serile de rugăciune), dar zboară ca trei minute când scrolezi pe Facebook (o mamă îmi povestea că fetița ei o trăgea dimineața de mână ca să meargă la Biserică, iar când a văzut că nu o poate convinge i-a spus că o va pârî că a dat Biserica pe televizor, atunci parcă s-a trezit dintr-o orbire realizând că-L dă pe Dumnezeu pe nimic).
Trei ore sunt o nimica toată când te uiți la serialul tău preferat, un cuplu povestea că nu a dormit 48 de ore ca să-și bată un record de privit seriale, coborau doar să-și ia Red Bull, Cola și pizza, dar sunt o veșnicie dacă trebuie să vizitezi un bolnav în salonul în care-și petrece zilele.
Trei ore sunt chin pentru unii părinți în a-și asculta copiii, problemele lor, pentru a le citit o poveste, a face o plimbare cu ei, dar zboară când un meci de tenis devine maraton, se bucură de fiecare ceas în plus petrecut în fața plasmei.
Trei ore suplimentare pentru a câștiga un ban în plus sau trei ore la o bere cu băieții zboară, dar să refuzi ore suplimentare sau orice anturaj pentru a te plimba cu iubita ta soție sau pentru a o scoate la un restaurant e chin pentru unii.
Așadar putem observa că timpul e relativ, zboară când îl petrecem pentru poftele noastre, dar adesea când îl dăruim altora e chin. De fapt despre asta este vorba în viață, despre cum știm să ne dăruim. Ar fi lumea întreagă un loc mai bun dacă am ști să dăruim timp de calitate altora.
Dăruiește astăzi cuiva timp de calitate, vei simți că viața are sens când o trăiești și pentru semeneii tăi! Și nu uita că ai ochii deschiși doar trei sferturi din viață, cât timp ai ochii deschiși asigură-te că timpul trece cu folos!

Niciun comentariu: