Radio Maranata Vulcan

miercuri, 31 octombrie 2018

Un oraș din Bulgaria a interzis sărbătorirea Halloweenului în școli, grădinițe sau centre culturale: „Nu este nimic creștin în această sărbătoare”

Un oraș din Bulgaria a interzis sărbătorirea Halloweenului în școli, grădinițe sau centre culturale: „Nu este nimic creștin în această sărbătoare”

Oficialii din orașul Elin Pelin, la aproximativ 30 de kilometri de Sofia, au interzis pentru al doilea an la rând sărbătorirea Halloweenului în școli, grădinițe sau centre culturale din oraș.

Ordinul a fost emis de primarul Ivailo Simeonov, anunță postul național de radio din Bulgaria, care a spus că sărbătoarea, care este mai populară în SUA și Europa de Vest, umbrește Ziua bulgărească a luminilor.


Halloweenul este sărbătorit în multe țări pe data de 31 octombrie. Bulgaria sărbătorește Ziua Luminilor pe 1 noiembrie, în onoarea scriitorilor, revoluționarilor și conducătorilor spirituali care au construit conștiința națională bulgară și au pus bazele educației și a burselor de merit pentru a depăși moștenirea dominației otomane.

Simeonov a spus că, anul trecut, copiii nici măcar nu știau de ce au avut o zi liberă pe 1 noiembrie și au crezut că a fost din cauza Halloweenului, nu din cauza Zilei luminilor.

„Nu este nimic creștin în această sărbătoare, dar oamenii din Iluminism, poporul din cauza căruia suntem ceea ce suntem, rămân în umbră", a spus Simeonov.

În Bulgaria există controverse anuale în mass-media și în rețelele sociale despre festivitățile considerate importuri care nu sunt tradiționale pentru țară - nu numai Halloween, ci și Ziua Îndrăgostiților, de exemplu, ultimul care, în ultimii ani, a umbrit o zi tradițională a Bulgariei, „Trifon Zarezan”, dedicată vinului.

Niciun comentariu: