Radio Maranata Vulcan

marți, 24 iulie 2018

Florarul creștin câștigă la Curtea Supremă în cazul nunții homosexuale

Curtea supremă de Justiție din SUA, a înmânat luni o victorie majoră în domeniul libertății religioase unui florar din Washington, înlăturând o hotărîre a instanței inferioare care o obligase să proiecteze un aranjament pentru o ceremenonie de căsătorie homosexuală.
Într-un paragraf dintr-o hotărâre nesemnată, judecătorii au declarat că hotărârea instanței inferioare „ este anulată, iar cazul este retrimis Curții Supreme de la Washington pentru o examinare ulterioară în lumina deciziei de Capodoperă a instanței care a făcut front cu un designer creștin de torturi.”
Curtea Supremă de Stat din Washington va reconsidera cazul unei artiste florale, Barronelle Stutzman, care a refuzat să creeze un aranjament floral pentru un cuplu de acealași sex. Procurorul general al Statului Washington a dat-o în judecată și a câștigat.
Decizia de luni arată importanța deciziei de Capodoperă, a declarat avocatul Alianței de Apărare a Libertății Kristen Waggoner. În Capodoperă, judecătorii au decis că statul Colorado a arătat ostilitate față de religie și a încălcat garanția Primului Amendament pentru libertatea religioasă atunci când a ordonat brutarului Jack Philips să facă un tort de nuntă pentru un cuplu de același sex.Waggoner i-a apărat atât pe Philips cât și pe Stutzman în instanță.
„Barronelle, ca și Jack onorează prin servire toti clienții, dar refuză să creeze arta personalizată care exprimă mesaje sau celebrează evenimente în conflict cu convingerile sale profunde religioase”, a spun Waggoner. „ Eforturile procurorului general al Washington de a o pedepsi pentru că nu este de acord cu convingerile sale religioase despre căsătorie, sunt la fel de inadmisibile ca încercarea Statului Colorado de a-l pedepsi pe Jack.
„Curtea Supremă din SUA a solicitat în mod corect Curții Supreme de la Washington să reconsidere cazul lui Barronelle în lumina deciziei Capodoperei Brutarului”, a adăugat Waggoner „…Statul Washington, acționând prin intermendiul avocatului său general, a arătat o ostilitate similară aici.”
Stutzman a servit cuplul gay aproape 10 ani, a spus ADF. Dar refuză să creeze tortul, spunând că va încălca convingerile sale creștine. Stutzman spune adresându-se procurorului general al Statului Washington „cu siguranță nu mă bucur de ideea de a-mi pierde afacerea, casa mea și orice altceva pe care procesul tău amenință sa mi le ia, dar libertatea mea de a-l onora pe Dumnezeu făcând ceea ce știu mai bine este mai important.”

Niciun comentariu: