Live Radio

sâmbătă, 30 iunie 2018

Tony Berbece: Idolatria din jurul mormântului lui Arsenie Boca

Fotografia postată de Tony Berbece.
M-am înfiorat ascultând cum un călugăr povestea despre a treia dezgropare a lui Arsenie Boca în vederea punerii osemintelor lui într-un nou sicriu și mai sus decât fusese îngropat, deoarece apa se infiltrase în mormântul său. Acest călugăr povestea cum a sărutat fiecare os scos din groapă și apoi craniul lui Arsenie Boca, “sfântul cap”, cum îl numea el.
Nebunia cea mare a fost când în cele din urmă a luat din apa de pe fundul gropii care era amestecată cu rămășitele lui Arsenie și a băut din ea împreună cu toți cei ce au participat la acest eveniment.
Dragilor, aceasta este o înșelătorie a Satanei, când Ștefan, primul martir, a fost bătut cu pietre el a avut o viziune în care L-a văzut doar pe Hristos stând la dreapta Tatălui și mijlocind pentru oameni.
Sfântul Pavel i-a spus ucenicului Timotei înainte de moarte că misiunea lui s-a închieat (2 Timotei 4:7), i-a spus că de acum îl așteaptă cununa și i-a urat “ca Hristos să fie cu duhul lui” și nu i-a spus să vină la mormântul lui pentru a-l ajuta de acolo cum le-a spus Arsenie Boca enoriașilor, aceasta fiind idolatrie și fiind, evident, nebiblică. Tot Pavel i-a spus clar că există un singur mijlocitor între Dumnezeu și oameni, omul Isus Hristos (1 Timotei 2:5).
Dacă Dumnezeu ar fi vrut să mă închin unor oase ne-ar fi lăsat oasele Fiului Său, acestea ar fi fost cele mai sfinte, dar iată că nu ni le-a lăsat pentru că El a fost răpit la Cer cu tot cu trup cum vom fi și noi de altfel. Singurul loc de pelerinaj este inima noastră unde ne putem pleca pentru a-L invita pe Hristos în ea. Pavel spune că Hristos în noi este speranța gloriei.
Românul, în schimb, face ture la mormântul lui Arsenie și nu realizează că fiecare rugăciune făcută acolo este un act de idolatrie și de înjosire a lui Hristos, singurul care poate primi rugăciunile noastre. Preoții care tac, tac pentru că ei s-au vândut ca Iuda, arginții care cad în ladă le astupă gurile și îi fac vinovați de trădarea lui Hristos. L-au vândut și ei cum au făcut și preoții din vremea lui Hristos.
Pavel și Barnaba când au văzut că oamenii îi consideră dumnezei (Fapte 14:14-15) și i se închină și-au sfâșiat hainele de durere și le-au spus că ce fac ei e idolatrie, azi când un om e considerat deopotrivă cu Hristos și încep credincioșii să i se închine, preoții nu-și mai sfășie hainele de durere, ci își freacă palmele de bucurie așteptând să numere banii.
Spuneți nu idolatriei!

Niciun comentariu: