Live Radio

marți, 10 aprilie 2018

FRANȚA – Crește numărul convertirilor la creștinism, inclusiv printre musulmani. Peste 4.200 de adulți au fost botezați în apă cu ocazia sărbătorii Paștelui

Ei fac acest pas al convertirii, care,  este în primul rând o întâlnire personală cu Hristos”. Nu întotdeauna însă este posibil ca aceste convertiri să fie făcute publice din cauza pericolului represaliilor la care se expun familiile celor care au ales să se convertească. 
Crește numărul convertirilor la creștinism, inclusiv printre musulmani.  Franța se trezește după apelul celor 100 de intelectuali împotriva „apertheid-ului islamist”?
Două știri care vin din Franța secularizată au trecut oarecum neobservate.
Prima, preluată de site-ul Foglio, referă la botezul a peste 4.200 de adulți cu ocazia sărbătorii Paștelui catolic.
Acest lucru înseamnă o „creștere cu 40% față de media botezurilor ultimilor zece ani”, după cum susține Conferința Episcopilor Franței (Cef). Aceste cifre  ne spun însă și mai mult când vine vorba de media vârstei celor care s-au creștinat: „Aproximativ 60% dintre adulții botezați au vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.  De asemenea, 53% din cei care s-au botezat provin din familii cu tradiție creștină, 22% din zona familiilor „fără nicio religie” (o creștere de 35% comparativ cu datele din ultimii zece ani) iar 7% provin  din nucleele culturii islamice” , a indicat părintele Vincent Feroldi, directorul Serviciului Național de Relații cu Musulmanii din cadrul Cef. (Ver. https://international.la-croix.com/news/easter-baptism-for-4-258-in-france/7174)
Cea de-a doua cifră este poate și mai importantă deoarece, așa cum a subliniat Feroldi, este vorba de migranții care, în multe din cazuri, ajunși în Franța, „descoperă că, spre deosebire de țările lor de origine, aici există o mai mare libertate religioasă”. Din acest motiv, ei fac acest pas al convertirii, care, spune Feroldi,  este în primul rând o întâlnire personală cu Hristos”. Nu întotdeauna însă este posibil ca aceste convertiri să fie făcute publice din cauza pericolului represaliilor la care se expun familiile celor care au ales să se convertească. De aceea, sacramentul este împărțit „cu o anumită discreție, nu în noaptea de Paști, sărbătoare care are o dimensiune publică și festivă foarte puternică”.
Apelul intelectualilor
 A doua informație despre care aminteam este manifestul pubicat  în ziarul Le Figaro și semnat de o sută de intelectuali francezi împotriva noului toatalitarism islamic. Printre semnatari, chiar și gânditori de nivel înalt, precum Rémi Brague, Alain Finkielkraut, Jean-Pierre Le Goff, Georges BENSOUSSAN, Pascal Bruckner, Pierre Nora, Robert Redeker, Boualem Șansal, Pierre-André Taguieff.
„Noul totalitarism islamist încearcă să câștige teren prin toate mijloacele și să treacă drept o victimă a intoleranței. A fost posibilă observarea acestei strategii acum câteva săptămâni, când uniunea profesorilor SUD EDUCATION 93 a propus un stagiu de formare, inclusiv ateliere de reflecție,  privind «rasismul de stat» interzis «albilor». Unii moderatori erau membri sau simpatizanți ai „ Colectivului contra Islamofobiei din Franța” și ai Partidului indigenilor împotriva Republicii. Exemplele de acest tip s-au înmulțit în ultima vreme. De asemenea, am aflat că cea mai bună modalitate de combatere a rasismului ar fi separarea raselor. Dacă această idee ne ofensează, este pentru că suntem republicani.
Afla mai mult – ACTIVE NEWS

Niciun comentariu: