Radio Maranata Vulcan

sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Fetelor, nu faceți reclamă dacă nu e de vânzare!

Probabil că e grozav să fi admirată și să primești atenție din partea bărbaților atunci când îți afișezi trupul. Trebuie însă să știi sau să îți amintești faptul că o astfel de admirație este complet superficială, una similară celei pe care ei o manifestă față de orice obiect frumos. Dacă dorești să fii admirată și respectată pentru cine ești ca persoană, atunci trupul tău trebuie să transmită foarte clar acest mesaj.
Atunci când cei de la Banca Națională se deplasează pentru a ridica banii de la bănci, nu se deplasează în mașini sport decapotabile, expunând acești bani tuturor privirilor trecătorilor. Nu, ci ei se deplasează în mașini blindate, fiindcă ceea ce ei transportă este de o valoare foarte mare. Deplasarea spre trezorerie ar fi mult mai rapidă într-un Ferrari, însă un autovehicul al firmei Brinks (specializată pe acest gen de transport) oferă varianta cea mai bună şi mai sigură de transport a acestor sume mari de bani.
Doamnelor, învățătura care se desprinde de aici este următoarea: nu fă reclamă, dacă nu e de vânzare! Când spun aceasta, nu mă refer la faptul că ar trebui să te arăți urâtă sau că nu ar trebui să te aranjezi, să te îngrijești, să te îmbraci drăguț sau să miroși bine. Ceea ce vreau să subliniez este faptul că există o diferență uriașă între a arăta drăguț și a arăta provocator. Până și Biblia pomenește de femei extraordinar de frumoase și atrăgătoare. Despre împărăteasa Estera și despre Rahela, soția lui Iacov, Biblia spune că erau „frumoase la statură și plăcute la vedere” (Estera 2:7; Genesa 29:17). Ele aveau un corp frumos. Pe lângă acestea, sunt menționate multe alte femei pe care Dumnezeu Însuși le numește „frumoase”. Te rog să nu mă înțelegi greșit interpretând că prin tot ceea ce spun aici te îndemn să fii ultrareligioasă sau un fel de puritană. Vreau să fii cât se poate de conștientă la ceea ce te expui atunci când îți afișezi trupul înaintea oamenilor. Fie că intenționezi sau nu, trebuie să știi că atunci când porți haine strâmte, rochii scurte, bluze sau tricouri care îți descoperă buricul, mesajul transmis nu este acela că ai fi interesată să atragi oamenii prin personalitatea ta. Mesajul este mai degrabă acela că dorești să fii văzută ca pe un obiect sexual.
Și totuși, haideți să fim realiști. Întotdeauna se vor găsi și nesăbuiți care vor încerca să jefuiască camioanele Bricks, deși acestea sunt bine blindate, în același mod în care se vor găsi întotdeauna creduli lipsiți de orice virtute și obsedați sexual care vor fi în stare să sexualizeze orice fată care se mișcă, indiferent de felul în care e îmbrăcată. Pentru astfel de persoane nu poți face mare lucru. Cu cât ești mai interesată în a deveni cineva ca persoană, cu atât vei fi mai puțin interesată de a primi atenție superficială. Cu naturalețe le vei transmite celor din jur faptul că îi respecți ca oameni și că aștepți din partea lor același lucru în ceea ce te privește.
Oricine dorește să aibă parte de o relație pe viață trebuie să aibă simțul realității, să fie în stare să privească în jur și de a realiza că orice om de pe planetă este supus procesului de îmbătrânire. Atracția fizică și contactul sexual nu reprezintă temelia unei relații de durată, ci fundamentul unei relații astfel de legături este reprezentat de înțelepciunea de a investi în omul lăuntric, pentru a deveni o persoană ale cărei calități să continue să strălucească tot mai puternic odată cu înaintarea în vârstă. Gândeștete la aceasta: chiar îți dorești să-ți petreci viața alături de cineva care s-a căsătorit cu tine doar pentru trupul tău? Te-ai gândit vreodată la presiunea care va plana constant asupra ta trăind și îmbătrânind alături de cineva care are obiceiul de „a se uita după fete”? Îți amintești de modul în care l-ai atras tu prima dată? Înfricoșător, nu?
Doamnelor, bărbații adevărați sunt atrași de femeile care sunt interesate de ceea ce este în ei și care văd comoara ascunsă în adâncul inimii lor. Adevărul e că cei mai mulți bărbați se simt nesiguri în prezența unei adevărate prințese. Acestora trebuie să le oferi mereu asigurarea că ai văzut ceva valoros în ei și că ai încredere în ei. Aspectul pe care l-am putut remarca de-a lungul anilor a fost acela că nu femeile atractive din punct de vedere fizic sunt cele care se căsătoresc primele. Cel mai adesea sunt acelea care știu să facă un bărbat să se simtă special, valoros; acelea care au reușit să le cucerească inimile. Și chiar nu e foarte greu să faci acest lucru cu un bărbat. Interesul tău sincer vizavi de el și întrebările potrivite prin care poți descoperi adevărata lui pasiune vor scurta drumul spre dărâmarea zidurilor de frică și nesiguranță care îl înconjoară pe acesta.
Se întâmplă uneori ca femeile pure să se protejeze înconjurânduse cu baricade ale indiferenței, ca mai apoi să se mire de faptul că nu stârnesc niciun fel de interes din partea bărbaților. Nu trebuie să fii o persoană rece sau pragmatică pentru a-ți proteja valoarea interioară. Poți fi ademenitoare și prietenoasă fără a momi din punct de vedere sexual.
Potrivit estimărilor mele, femeile care folosesc sexualitatea pentru a-i atrage pe bărbați se încadrează în una dintre următoarele trei categorii. Unele sunt goale pe dinăuntru din cauza faptului că și-au delegat trupul să se ocupe de beneficiile vieții, restul ființei lor rămânând necultivat. Alte femei se tem de bărbați, astfel încât au învăţat încă de timpuriu să-i controleze pe aceștia prin seducție. Multe dintre femeile care au crescut lângă taţi brutali, frați abuzivi sau bărbați înfricoșători au descoperit secretul nu foarte bine păstrat de a şti cum să-i excite pe bărbați și să-i cucerească prin vraja seducției. Un al treilea gen de femei care acționează în mod seductiv ar fi acelea care s-au îndrăgostit de cineva cu un sistem de valori răsturnat. Femeile acestea nu știu cum să-și seteze limite, sau pur și simplu nu au tăria de a adopta o poziție fermă în favoarea virtuților lor. În oricare dintre aceste situații te-ai afla, trebuie să știi că ai de-a face cu persoane nesănătoase. Dacă nu dorești ca problemele lor să devină problemele tale, atunci ar trebui să te gândești de două ori înainte de a-ți investi timpul în astfel de persoane.
Material extras din cartea Revoluție Morală - Adevărul deschis despre puritatea sexuală de Kris Vallotton. Comandați cartea accesând următorul link: http://alfaomega.tv/librarie/tineret-relatii-familie/revolutia-morala-produs#axzz50HdROruu

Niciun comentariu: