Radio Maranata Vulcan

luni, 3 iulie 2017

Războiul asupra minţii umane – Cine deține controlul?


E de departe cel mai vechi război în care este implicat şi omul. De la puţin timp după crearea sa a început acest război şi iată că va ţine până la încetarea din viaţa aceasta. E vorba de atacuri permanente, de asedii prelungite, de vicleşuguri, de învăluiri, de arme puternice. Este vorba de un război în care duşmanul omului va folosi orice armă, oricât de neconvenţională ar fi. Bătălia asupra minţii este în toi şi mintea ta este şi ea asaltată.
În Biblie se vorbeşte mult despre minte, uneori direct alteori folosindu-se termenul de „inimă” cum ar fi versetul din Proverbe „Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii.” Şi altele ca acesta. Dumnezeu se preocupă de mintea omului pentru că este foarte importantă. Cine este stăpânul minţii acela este stăpânul acelui om.
Oricum am gândi, descoperim că bătălia asupra minţii oamenilor este imensă. Această bătălie implică multe aspecte şi strategii, unele din ele de-a dreptul pioase şi religioase. Multe „entităţi” vor să controleze minţile oamenilor. Printre ele: biserici, corporaţii, guverne, sisteme, companii, formatori de opinii, politicieni, imperii mediatice, şi mulţi bogaţi ai lumii cu interese asupra celorlalţi. Efectul este previzibil, oamenii cedează repede teritoriu şi alţii controlează viaţa lor controlând mintea lor. Iată câteva exemple:
Oamenii religioşi. Sunt oameni cu care nu ai ce discuta, nu le poţi cere să discute logic cu tine despre credinţa lor, nu ţi-o pot dovedi, nu sunt în stare să îşi exprime credinţa sau să o arate dar ţin cu habotnicie de îndoctrinările pe care alţii le-au plantat în mintea lor. Spre deosebire de oamenii credincioşi, care au o relaţie cu Dumnezeu, care pot verbaliza credinţa lor şi pot arăta roadele acestei credinţe, religioşii sunt fanatici într-o măsură mai mică sau mai mare şi sunt în stare să îţi dea în cap dacă îndrăzneşti să le pui la îndoială încredinţările. Ei apără ceea ce „au” cu bâta dacă e nevoie. Aşa se explică de ce unii omoară pentru credinţa lor, de ce se fac atentate în numele religiei, de ce se fac îndoctrinări cu forţa. Oameni care au mintea controlată de lideri religioşi, de curente religioase şi nu de Dumnezeu.
”Televizioniștii”. Ei bine, această categorie de oameni au mintea controlată de postul lor preferat de televiziune. În România îi putem împărți lejer în câteva categorii: ”Antenagiii”, ”OTV-iștii”, ”PRO-TV-iștii” și așa mai departe. Ei bine, oamenii aceștia sunt convinși că postul lor favorit, spune doar adevărul, că ceea ce se zice acolo e demn de luat, de crezut şi de aplicat așa că ai face bine să nu te pui la contrazis cu ”televizioniștii” dacă nu îți arde și de o bătaie. Ei au mintea controlată de anumite posturi TV și greu pot lua în calcul și alte opinii emise de alte persoane.
Conspiraționiștii. O altă categorie foarte răspândită azi este cea a oamenilor care văd o conspirație în tot ceea ce mișcă. Ei, se uită la orice știre, măsură, acord, mișcare politică sau militară să afle ”cutremurătorul adevăr” din spatele ei. Această categorie de oameni este una tare nefericită pentru că mintea le este stăpânită de un curent care nu e foarte vechi dar care se propagă tot mai mult. E vorba de o frică teribilă care pune stăpânire pe mulți oameni. Teamă de catastrofe, ucideri în masă, exterminări, viruși ucigași, explozii nucleare și altele. Nu înseamnă că acestea sunt excluse dar dacă mintea este controlată de aceste stări… adio viață, ne apucăm de construit buncăre.
Corporatiștii. Ei bine, nu am crezut că există o asemenea categorie dar există. Oameni care se bat să demonstreze că o companie sau o corporaţie e cea mai tare, merită apreciere și respect și că acea corporație este ”binele întruchipat” Mai mult, unii dintre ei își și jertfesc viața pe altarele corporaţiilor. Nici măcar nu realizează că se aduc ca jertfă pe acele altare. Discutam acum două luni cu o persoană care se stingea încet pe un astfel de altar și totuși credea, visa, spera la o poziție de top în compania în care lucra. Nu realiza că acea companie îl va arunca la gunoi imediat ce va stoarce de la el tot ce se poate stoarce. El era convins că acea firmă îi oferă șansa pe care nu o are nimeni de promova și de a se realiza în viață. El nu vedea distrugerea lui, a familiei lui, a vieţii lui, el vedea doar măreața ofertă a acelei companii de realizare profesională.
Ca să nu mai vorbim de cei a căror minte este controlată de mode lansate fie că se referă la haine, credinţe, sexualitate, stiluri etc. Apoi cei controlați de pornografie, de muzică, de prostie etc. Mintea omului este un teren pe care multe persoane sau entități îl pot controla dacă nu este stăpânită de Dumnezeu. În acest fel se explică de ce oamenii acţionează pe efectul de turmă, așa se explică de ce îndemnul unui om poate declanșa bătălii adevărate, așa se explică de ce poți câștiga alegeri doar apărând la ce posturi TV trebuie, așa se explică de ce oamenii nu mai trăiesc viața lor ci una impusă, de robie cruntă. Mintea câştigată de oricine altcineva decât Dumnezeu va duce pe omul acela în robii crunte.

Niciun comentariu: