Radio Maranata Vulcan

sâmbătă, 25 februarie 2017

Ce spune Biblia despre sfarsitul lumii

Cartea Sfanta are numeroase referiri si elemente profetice asupra momentului in care oamenii se vor confrunta cu Apocalipsa. Ce spune Biblia despre sfarsitul lumii? Cutremure, epidemii sau disparitia Soarelui sunt doar cateva dintre semnele care vor prevesti Sfarsitul Lumii, conform Bibliei.
Conceptul de Apocalipsa se poate regasi in aproape toate religiile, fie ca vorbim de crestinism, budism, hinduism sau islamism. Principala idee a acestui concept este ca vechea lume, distrusa de pacat, va fi inlocuita cu una mai buna, eterna, dupa ce raul va fi distrus.
„Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie, fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine, vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu.” (2 Timotei 3:1-4)
In cadrul crestinismului, sfarsitul lumii este mentionat in Apocalipsa lui Ioan, ultima carte din Noul Testament, insa multe alte referiri la Sfarsitul Lumii pot fi regasite si in alte parti din Biblie, desi nimeni nu stie cand va avea loc. „Despre ziua aceea si despre ceasul acela, nu stie nimeni: nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal.“ (Matei 24:36)
Ce spune Biblia despre sfarsitul lumii: Semnele prin care caracterizeaza Evanghelistul Matei sfarsitul lumii:
  • Se vor scula multi proroci mincinosi – „Fiindca vor veni multi in Numele Meu si vor zice: „Eu sunt Hristosul!” Si vor insela pe multi.” (Matei 24:5). „Se vor scula multi proroci mincinosi si vor insela pe multi.” (Matei 24:11)
  • Vor fi razboaie – „Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie: vedeti sa nu va inspaimantati, caci toate aceste lucruri trebuie sa se intample. Dar sfarsitul tot nu va fi atunci.” (Matei 24:6)
  • Vor fi conflicte politice interstatale si probleme sociale – „Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii; si, pe alocuri, vor fi cutremure de pamant, foamete si ciume.” (Matei 24:7)
  • Adevaratii credinciosi vor fi prigoniti – „Atunci va vor da sa fiti chinuiti si va vor omori; si veti fi urati de toate neamurile pentru Numele Meu.” (Matei 24:9)
  • Pacatul si faradelegea in lume vor creste – „Si, din pricina inmultirii faradelegii, dragostea celor mai multi se va raci.” (Matei 24:12)
  • Evanghelia va fi propovaduită pretutindeni – „Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfarsitul.” (Matei 24:14)
Ce spune Biblia despre sfarsitul lumii: semnele prevestitoare
Cu ajutorul cifrei sapte, simbol al perfectiunii in religia crestina, apostolul Ioan descrie semnele prevestitoare ale Apocalipsei. Astfel, aceasta va fi anuntata de sapte ingeri, cu sapte trambite, moment in care pe Pamant vor aparea nenorociri si cataclisme fara precedent.
Apocalipsa mai noteaza ca balaurul cu sapte capete, numit si Antihrist, va da scaunul sau de domnie fiarei cu zece coarne, care va aparea din mare. Toti cei care se vor inchina fiarei (Antihristului) vor trebui sa suporte mania lui Dumnezeu.
Dupa ce Antihristul va semna un legamant de pace cu Israelul pentru o perioada de sapte ani, oamenii se vor confrunta cu epidemii si cataclisme. Aproximativ la jumatatea acestei perioade Antihristul va rupe legamantul cu Israelul si va porni un razboi impotriva acestuia. Oamenii vor fi ispititi sa se inchine celui Rau.
Ce spune Biblia despre sfarsitul lumii: intoarcerea Lui Iisus
La finalul perioadei de sapte ani, Ierusalimul se va confrunta cu un atac din partea Antihristului. Acesta este momentul in care Iisus se va intoarce pe Pamant si Il va invinge pe cel Rau. Timp de un mileniu, Hristos il va tine pe Antihrist intr-un iaz de foc, conform Apocalipsei lui Ioan. Cel Rau va fi eliberat apoi pentru scurt timp, insa va fi invins definitiv de Hristos.
Va urma apoi Judecata pentru toti cei care nu mai sunt, cei necredinciosi ajungand in iazul cu foc, iar cei credinciosi alaturi de Iisus, primind viata vesnica intr-un Cer si Pamant nou. „Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut”, scrie in Apocalipsa lui Ioan.

Sursa: http://adevarul.ro/cultura/spiritualitate/ce-spune-biblia-despre-sfarsitul-lumii-1_54e52afb448e03c0fdc1a532/index.html

Niciun comentariu: