Radio Maranata Vulcan

joi, 12 ianuarie 2017

Cât timp va mai trece până când Biblia va fi interzisă și libertatea religioasă se va pierde?


„Probabil nu va mai trece mult până când Biblia va fi interzisă în lumea occidentală” este părerea apologetului creștin Kem Ham, într-un articol publicat în Answers in Genesis și preluat de The Christian Post. Acest lucru se reflectă în greutățile pe care le întâlnesc unii din funcționarii din administrația publică, în special capelanii din închisori.
„Acesta este un exemplu alarmant prin care se demonstrează cât de repede creștinii își pierd libertatea religioasă în țările din vest. În acest caz nici măcar nu i s-a permis unui capelan să folosească Cuvântul lui Dumnezeu în timpul unui serviciu de la capelă. Un serviciu ce era în întregime voluntar unde asistenții așteptau să asculte Cuvântul Domnului. Nu va trece mult până când vom vedea că acest lucru se va întâmpla și în alte țări, inclusiv Statele Unite”, a spus Ham.
„Cu adevărat, autoritățile au spus că Biblia însăși nu este adecvată pentru aceste persoane! Cât timp va mai trece până când aceasta va fi scoasă în afara legii”, se întreabă apologetul?
Anul trecut reverendul Barry Trayhorn, un pastor penticostal a fost obligat să-și abandoneze locul de muncă după ce autoritățile din închisoare l-au avertizat că versetele din Biblie pe care le-a citit deținuților sunt homofobe. Trayhorn a citit din 1 Corinteni 6:9 – 11, unde se spune:
Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi, în Numele Domnului Isus Hristos şi prin Duhul Dumnezeului nostru. (1 Corinteni 6:9-11)
Pastorul a încercat să explice că el doar a citit cea ce scrie în Scriptură, adăugând că acei deținuți pe care îi deranja conținutul erau liberi să părăsească sala. „M-am supărat rău, a spus pastorul. Tot ceea ce făceam era că predicam din Biblie și repetam același mesaj de pocăință ce se poate asculta în orice serviciu”.
Ken Ham este de părere că astfel de cazuri precum acesta demonstrează că libertatea religioasă în Occident este tot mai mult monitorizată.
„Creștinii sunt tot mai des pedepsiți pentru că își exercită credința și se mențin fermi față de Cuvântul lui Dumnezeu și de convingerile biblice despre păcat. Acest lucru este în special evident cu lobby-ul gay. Aceștia afirmă că doresc acceptarea și toleranța dar orice persoană care are curajul să-și exprime dezacordul față de modul lor de viață este boicotat sau este târât în tribunale și pedepsit”, argumentează Ham.
Cazul de mai sus la care se referă Kem Ham este pe de parte de a fi singurul. Astfel, Tribunalul Penal din Angouleme (Bordeaux) a condamnat luni 2 Noiembrie la 1 500 € amendă, pe doi creştini evanghelici din Charente pentru „incitare la discriminare şi insultă a unui grup de persoane, din cauza orientării lor sexuale sau a identităţii de gen”. Grupul LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) Adheos a informat poliţia despre conţinutul unui tractat, pe care cei doi bărbaţi l-au distribuit şi acum au câştigat cazul şi vor fi recompensaţi financiar.
Cei doi au distribuit publicului un tractat intitulat „Delivré de l’homosexualité” (Eliberat din homosexualitate), ce conţinea povestea unui tânăr de orientare homosexuală şi schimbarea radicală produsă în el după ce l-a cunoscut cu adevărat pe Hristos. În urma acestui verdict, cei doi vor trebui să plătească cheltuielile de judecată şi o amendă de 1 500 €. Sentinţa nu este definitivă, astfel că cei doi creştini vor duce cazul mai departe la Curtea de Apel din Bordeaux. (detalii AICI)
Un alt caz este cel al unui important spital din Boston, afiliat la Universitatea Harvard, Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC), care în 30 Martie 2015, a expulzat pe un medic urolog foarte respectat de către personalul medical, pentru că acesta şi-a exprimat îngrijorarea faţă de natura puţin sănătoasă a comportamentului homosexual şi s-a opus de asemenea publicităţii agresive a spitalului în favoarea activităţilor de tip „gay pride” (orgoliu / mândrie gay).
Dr. Paul Church, a declarat portalului Charisma News, că el a fost informat printr-o scrisoare de către managerii spitalului, prin care era avizat că punctele lui de vedere asupra homosexualităţii sunt profund marcate de „discriminare”, „hărţuire” şi „comportament neprofesional”, iar versetele din Biblie pe care le-a folosit pentru a defini homosexualitatea sunt de asemenea „ofensive”. Drept urmare, un astfel de comportament nu mai poate fi tolerat şi urmează să fie concediat. (detalii AICI)
„Creștinii sunt tot mai mult ținta atacurilor guvernanților pentru credințele lor religioase sincere despre familie, credințe ce se bazează pe standardele Scripturii. Și auzim de tot mai multe și mai multe persoane ce sunt disciplinate și date afară de la locul lor de muncă pentru că își profesează meseria, ținând cont de crezurile lor creștine”, a mai spus Ham.


Citeşte mai mult pe www.stiricrestine.ro Cât timp va mai trece până când Biblia va fi interzisă și libertatea religioasă se va pierde? – Stiri Crestine.ro 

Un comentariu:

Georgeta spunea...

DACA SE VA PIERDE CREDINTA , VOM FI CASAPITI PRECUM O GAINA FARA NICI UN FEL REMUSCARE ...CA IN TIMPURILE BARBARE...AM MAI SRI EU , DAR CIINI LATRA URSUL MERGE ...DE ASTA TREBUIE SA DISPARA CREDINT , CA-SA NE DESTRABALAM PE STRAZI , PE UNDE NE VINE ASA CUM AM VAZUT LA TELEVIZOR , CIND ERAM DOAR ,PRIMITIVI ASTA SE VREA DE UNII DINTRE NOI ....NISTE SCIRBE...DE ANIMALE ...