Radio Maranata Vulcan

marți, 17 ianuarie 2017

Afirmatiile unor personalitati despre Iisus Hristos

Napoleon Bonaparte„Eu cunosc oamenii si va spun ca Iisus Hristos nu este un simplu om. Intre El si oricare alta persoana din lume nu exista nici un termen de comparatie. Alexandru, Cezar, Carol cel Mare si eu, am fondat imperii. Dar pe ce am bazat noi creatiile geniilor noastre? Pe forta. Iisus Hristos si-a intemeiat imperiul pe dragoste; si la aceasta ora, milioane de oameni ar muri pentru El.” La sfarsitul vietii, Napoleon, care a cucerit jumatate din Europa prin razboi, a scris in jurnalul sau: „Cu toata armata si generalii mei nu am reusit sa domnesc macar un sfert de secol pe un singur continent. Iar acest Iisus cucereste fara violenta popoarele si culturile de mii de ani.”
Cand renumitul istoric H.G. Wells a fost intrebat care e persoana care a lasat impresia cea mai durabila asupra istoriei, el a replicat ca judecand maretia unei persoane prin standarde istorice, „Pe baza acestui test, Iisus se situeaza pe primul loc.”
Istoricul Kenneth Scott Latourette a afirmat: „Pe masura trecerii secolelor se acumuleaza noi dovezi ce arata ca, masurata dupa efectele ei asupra istoriei, viata lui Iisus este cea mai influenta viata ce a fost traita vreodata pe aceasta planeta. Aceasta influenta este in crestere.”
Ernest Renan a facut urmatoarea observatie: „Iisus este cea mai geniala personalitate pe plan religios. Maretia si domnia Lui vor fi vesnice. El este unic din toate punctele de vedere, neputand fi comparat cu nimeni si nimic. Fara Hristos istoria nu se poate intelege. Oricare ar putea fi surprizele viitorului, Iisus nu va fi niciodata depasit.”
William Ellery Channing„Nu cunosc nici un bine care sa dainuiasca sincer, in afara de excelenta morala care straluceste in Iisus Hristos.”
Faimosul scriitor John Stuard Mill intreaba: „Dar care dintre ucenicii Lui sau dintre prozelitii lor ar fi fost capabil sa inventeze cuvintele atribuite lui Iisus sau sa-si imagineze viata si caracterul dezvaluit in Evanghelii?”
Ralph Waldo Emerson„Iisus este cel mai perfect dintre toti oamenii care au existat vreodata. Iisus ii uimeste si ii depaseste pe toti oamenii firesti. Ei nu-L pot uni cu istoria si nici nu pot sa-L impace cu ei insisi.”
Blaise Pascal„Cine i-a invatat pe evanghelisti calitatile unui suflet eroic desavarsit, pe care ei il zugravesc atat de perfect in Iisus Hristos!”
J.J. Rousseau„Ar fi fost o mai mare minune inventarea unei vieti ca a lui Iisus Hristos decat existenta ei reala.”
Joseph Parker scrie in Ecce Deus: „Numai un Hristos ar fi putut concepe un asemenea Hristos.”
Istoricul William Lecky afirma: „…El a fost nu numai modelul cel mai inalt de virtute, ci si cel mai puternic stimulent pentru practicarea ei…”
Y.H. Klausner, savant evreu: „Iisus a fost cel mai evreu dintre evrei, mai evreu chiar decat Hillel.”
Johann Gottfried von Herder declara: „Iisus Hristos este in sensul cel mai perfect si nobil, idealul realizat al umanitatii.”
J.W. Goethe„Daca divinitatea a aparut vreodata pe pamant, a fost in persoana lui Iisus Hristos. Mintea omeneasca, indiferent cat de departe ar avansa in orice domeniu, nu va transcende vreodata cultura inalta si morala crestinismului, asa cum straluceste si radiaza in Evanghelii.”
Mark Hopkins„Nici o revolutie ce a avut loc vreodata in societate nu poate fi comparata cu aceea produsa de cuvintele lui Hristos.”
Scepticul William Lecky scrie: „Crestinismului i-a fost rezervat sa prezinte lumii un caracter ideal, care, prin toate schimbarile a optsprezece secole, a inspirat inimile oamenilor cu o dragoste pasionata; El (Iisus) s-a dovedit capabil sa actioneze asupra tuturor varstelor, natiunilor, temperamentelor si conditiilor; El a fost nu numai modelul cel mai inalt de virtute ci si cel mai inalt stimulent pentru practicarea ei, exercitand o influenta atat de profunda, incat, pe drept cuvant, se poate spune ca simpla scriere a acestor trei ani scurti de viata activa a facut mai mult pentru regenerarea omenirii decat toate expunerile filozofilor si toate indemnurile moralistilor.”
Joseph Parker„Dupa ce citim doctrinele lui Platon, Socrate sau Aristotel, simtim ca diferenta specifica dintre cuvintele lor si cele ale lui Hristos este diferenta dintre cercetare si revelatie.”
Philip Schaff„Acest Iisus din Nazaret, fara armate si bani, a cucerit mai multe milioane decat Alexandru, Cezar, Mohamed sau Napoleon; fara stiinta si eruditie, El a aruncat mai multa lumina asupra lucrurilor omenesti si divine decat toti filozofii si invatatii la un loc; fara elocventa scolilor, El a rostit cuvintele vietii asa cum nimeni nu le rostise pana atunci si nici de atunci incoace, producand efecte care le depasesc pe cele ale unui orator sau poet; fara sa fi scris un singur rand, El a pus in miscare mai multe penite si a inspirat teme pentru mai multe predici, discursuri, discutii, volume, lucrari de arta si cantari de lauda, decat intreaga armata a oamenilor mari din timpurile antice si moderne.”
Thomas Carlyle Il socoteste pe Iisus Hristos drept: „…simbolul nostru cel mai divin. Mintea omeneasca nu a ajuns inca mai sus. Un simbol al unui caracter etern, infinit; a carui semnificatie va necesita sa fie mereu cercetata si evidentiata.”
Martin Scott„Influenta lui Iisus asupra omenirii este astazi la fel de puternica cum a fost atunci cand traia printre oameni.”
Bernard Ramm„Iisus Hristos, este cea mai mare personalitate ce a trait vreodata si de accea, impactul Lui personal, este mai mare decat al oricarui om care a trait vreodata.”
Toti oamenii acestia, si multi altii pe langa ei, au crezut ca Iisus Hristos a existat si a fost Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul lumii. Tu ce crezi? Probabil nu socotesti astfel, dar ceea ce gandesti despre Iisus Hristos iti afecteaza viata si iti va afecta si viitorul dupa ce vei muri! Pentru Dumnezeu este cea mai mare importanta aprecierea ta fata de Fiul Lui. El rasplateste o apreciere care se conformeaza Bibliei si va pedepsi o apreciere diferita. Ce crezi tu despre Iisus Hristos? Cei mai multi oameni nu vor sa creada cele scrise mai sus – nu vor sa dea credit Bibliei si nici lui Iisus Hristos.
Mai mult, aproape toti oamenii celebri citati mai sus nu au fost credinciosi dedicati. Ei nu si-au dat viata lui Iisus Hristos, nu au cerut iertare pentru pacatele lor, ci doar au recunoscut cu gura si cu mintea cateva din adevarurile Bibliei. Daca vrei sa primesti viata vesnica, tu va trebui sa crezi pe langa cele afirmate de acesti oameni si faptul ca numai Iisus Hristos, prin moartea Lui in locul tau, iti poate ierta pacatele. El este singurul Mantuitor si singura solutie acceptata de Dumnezeu pentru impacarea ta cu El. Accepta acest lucru, zideste-ti viata pe El, si vei fi mantuit!
Sursa: http://afirmativ.com/

Niciun comentariu: