Radio Maranata Vulcan

sâmbătă, 29 februarie 2020

In ciuda persecutiei, Biserica din China va trimite 20.000 de misionari in lume pana in 2030

11


Una dintre tarile in care credinta evanghelica a crescut foarte mult in ultimele decenii este China. Deschiderea treptata a regimului comunist a facut posibila participarea Bisericii chineze la tot mai multe forumuri si miscari evanghelice din intreaga lume. Acum, credinciosii chinezi lanseaza o provocare.
Desi multe biserici din China continentala au fost distruse iar unii din pastori au fost arestati, mai multi lideri au organizat recent evenimentul „Misiunea China 2030”, relateaza Actualidad Cristiana.
Conferinta a avut loc la Hong Kong, iar proiectul prezentat era de neconceput in urma cu doar cativa ani: 20.000 de chinezi vor fi trimisi ca misionari in multe tari din lume, pana in anul 2030.
La finalul evenimentului, au fost prezentati primii 200 de candidati misionari. Pastorul Daniel Jin, directorul revistei China Azi, a apreciat proiectul „Misiunea China 2030” si s-a rugat pentru ca Biserica sa faca fata acestei provocari in anii urmatori.
Daca obiectivul va fi atins, China va fi noua forta la nivel mondial in ceea ce priveste evanghelizarea. Jin a facut inca o observatie interesanta: „Pe durata ultimilor 200 de ani, inca de pe vremea lui Robert Morrison, aproximativ 20.000 de misionari au fost in evanghelizare in China. A sosit timpul sa remuneram aceasta datorie cu Evanghelia”.
David Ro, director al Miscarii Lausanne din Asia (Lausanne este o Miscare crestina mondiala care are ca scop mobilizarea liderilor evanghelici pentru a colabora in evanghelizarea lumii. Ea s-a nascut si s-a dezvoltat ca urmare a primului Congres International de evanghelizare a lumii convocat in 1974 la Lausanne, Elvetia, de catre evanghelistul Billy Graham si episcopul Dain Jack) a declarat: „Aceasta prima conferinta reprezinta de fapt un punct de cotitura in istoria Bisericii din China”.
In anii urmatori, aceste Conferinte vor fi anuale.
In ultimul deceniu au fost construite multe biserici in China, de multe ori fara consimtamantul oficial. Atunci cand administratia locala a refuzat permisiunea ridicarii unei biserici, locuitorii au construit o „camera sociala” in casele unde se intalnesc pentru desfasurarea serviciului de inchinare.
Potrivit unui studiu realizat de Academia Chineza de Stiinte Sociale, cel putin 45 de milioane de evanghelici sunt organizati in acest tip de biserica-acasa.



Nu se cunoaste numarul oficial al crestinilor din China, deoarece guvernul comunist a impus ateismul drept standard de stat.
Sursa: afirmativ.com

Niciun comentariu: