Radio Maranata Vulcan

luni, 2 martie 2020

Mediatizarea cruzimii împotriva animalelor mai mare decât mediatizarea masacrării creștinilor

E mai bine să fii Ursuleț Panda sau Broscuță decât Creștin

Cruzimea împotriva animalelor beneficiază de o mai mare acoperire mediatică în presa lumii decât masacrele împotriva creștinilor.

Unsprezece creștini nigerieni au fost decapitați de Crăciun. În ziua următoare, o femeie catolică, Martha Bulus în statul nigerian Borno, împreunp cu domnișoarele ei de onoare, cu cinci zile înainte de nuntă.
A urmat un atac terorist asupra satului Gora-Gan din statul nigerian Kaduna, în care jihadiștii au deschis focul în grupul de evangheliști adunați într-o piață, ucigând două femei creștine.
Tot în Nigeria, un student creștin a fost omorât de teroriști islamiști, care au și filmat execuția. În fine, pastorul Lawan Andimi, lider local al Asociației Creștinilor din Nigeria, a fost decapitat.
„În fiecare zi”, spune părintele Joseph Bature Fidelis de la dioceza Maiduguri, citat de Vatican News, „frații și surorile noastre sunt măcelăriți pe străzi. Vă rog, nu tăceți din gură în fața acestei imense exterminări care are loc în liniște.”
Conferința Episcopilor din Nigeria descrie regiunea ca pe niște „câmpii ale morții”, asemănătorare celor din Cambodgia, pe vremea Kmerilor Roșii.
Cea mai mare parte dintre cei 4300 de creștini omorâți anul trecut erau din Nigeria.
Nina Shea, o atentă observatoare a domeniului libertății religioase, scria recent:
„Un proect extremist islamist aflat în curs vizează exterminarea creștinilor din Africa Sub-sahariană și este mult mai brutal și mai important pentru Biserică decât în Orientul Mijlociu, locul unde creștinii au suferit un «genocid» din partea Statului Islamic, așa cum a fost ele numit de guvernul american.”
Uciderea acestor creștini luna trecută a fost ignorată de media occidentale.
„Un război cu încetinitorul se derulează în țara cea mai populată din Africa. Este un masacru al creștinilor de o amploare uriașă și de o brutalitate oribilă, iar lumea nici nu a băgat de seamă”, scrie în Wall Street Journal filosoful francez Bernard-Henri Lévy.
În timp ce creștinii sunt masacrați în Nigeria, presa internațională a acordat mai mult spațiu știrii că un porc legat cu o coardă elastică a fost aruncat de la înălțime, într-un parc tematic din China, observă Gatestone Institute.
Povestea a devenit virală la BBC, The Independent, New York Times, Sky News, Deutsche Welle și la alte numeroase media.
Porcul chinez a beneficiat de mai multă atenție mediatică decât oricare dintre asasinatele creștinilor din Nigeria. Pentru a afla poveștile acestor mucenici trebuie să cauți pe site-urile africane locale.
„Bungee Jumpingul unui porc în China provoacă o furtună mondială”, scria Huffington Post.
Unde a fost furtuna provocată de masacrarea creștinilor din Nigeria?
Uciderea în 2016 a unei gorile dintr-o grădină zoologică din Cincinatti, pentru a salva viața unui copil care pătrunsese în cușca ei, a produs mai multă emoție mediatică decât decapitarea, câteva luni mai târziu, a 21 de creștini pe o plajă din Libia, care invocau numele lui Hristos și spuneau rugăciuni înainte de a li se tăia beregatele.
ABC, CBS și NBC au consacrat de șase ori mai multe reportaje morții gorilei decât executării în masă a creștinilor, arată o analiză News Busters.
„Lumea preferă să-și facă griji de ursuleții panda decât de noi, cei care suntem amenințați cu dispariția în țara în care ne-am născut”, declara Nicodème Daoud Sharaf, arhiepiscop ortodox sirian din Mosul.
Și Sharaf a dat și alt exemplu:
„În Australia se ocupă de broscuțe. Unul dintre cetățenii noștri sirieni, care este constructor, a cumpărat un teren, a luat bani de la bancă și a dorit să-și construiască case pe care apoi să le vândă.
„Apoi, când a vrut să obțină aprobarea de construire, a găsit pe teren o gaură cu opt broscuțe. Autoritățile din Sidney i-au spus: «Nu poți construi pe acest teren». El a spus că s-a împrumutat la bancă, dar ei l-au obligat să construiască în altă parte. A trebuit să plătească în plus 1,4 milioane de dolari. Din cauza a opt broscuțe.
„Noi suntem ultimii care vorbim limba lui Iisus. Suntem arameeni și nu putem beneficia de același drept de a fi protejați. Vă rugăm, considerați-ne niște broscuțe, acceptăm asta, numai să ne protejați ca să putem rămâne pe pământul nostru.”

Niciun comentariu: