Radio Maranata Vulcan

duminică, 8 martie 2015

Semnele revenirii pe curand a Domnului Hristos. Partea III: Cresterea nelegiuirii

3rd_world_war1396328297
Cresterea nelegiuirii. Declinul spiritual dinauntrul crestinismului si renasterea omului faradelegii au dus la o neglijare mereu crescanda a Legii lui Dumnezeu in biserica si in viata credinciosilor. Multi au ajuns sa creada ca Domnul Hristos a abolit legea si astfel crestinii nu mai sunt obligati s-o respecte. Aceasta ignorare a Legii lui Dumnezeu a dus la o crestere a faradelegilor si comportarii imorale.
1. Escaladarea criminalitatii in lume. Lipsa de respect fata de Legea lui Dumnezeu, curenta in cea mai mare parte a crestinismului, a contribuit la dispretul societatii moderne fata de lege si ordine. In toata lumea, criminalitatea creste vertiginos, scapata de sub control. Un raport al corespondentilor din mai multe capitale ale lumii arata: „La fel ca si in Statele Unite, crima creste in aproape toate tarile din lume”. „De la Londra la Moscova si Johannesburg, crima devine repede o amenintare majora ce schimba modul in care traiesc multi oameni”.
2. Revolutia sexuala. Dispretul fata de Legea lui Dumnezeu a sfaramat, de asemenea, franele decentei si ale puritatii, avand ca rezultat o crestere a imoralitatii. Astazi, relatiile sexuale sunt idolatrizate si comercializate prin filme, televiziune, video, cantece, reviste si reclame. Revolutia sexuala a rezultat intr-o crestere socanta a ratei divortului, aberatii de genul „casatorii deschise” sau schimbarea partenerului, violenta sexuala fata de copii, un ingrozitor numar de avorturi, raspandirea homosexualitatii si lesbianismului, o epidemie de boli venerice si, recent, aparitia SIDA (sindromul imuno-deficitar).
Razboaie si calamitati. Mai inainte de revenirea Sa, spunea Domnul Isus, „un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii. Pe alocurea, vor fi mari cutremure de pamant, foamete si ciuma, vor fi aratari inspaimantatoare si semne mari in cer” (Luca 21, 10-11; cf. Marcu 13, 7. 8; Mat. 24, 7). Pe masura ce sfarsitul se apropie si conflictul dintre fortele satanice si cele divine se intensifica, aceste calamitati vor creste si in ceea ce priveste frecventa si violenta lor si isi vor gasi o implinire fara precedent in zilele noastre.
1. Razboaie. Desi razboaiele au fost plaga omenirii in tot decursul istoriei, niciodata mai inainte n-au fost asa globale si asa de nimicitoare. Primul si al doilea razboi mondial au cauzat mai multe pierderi si suferinte decat au cauzat toate razboaiele de mai inainte adunate la un loc. Multi vad perspectiva unui alt conflict mondial. Cel de-al doilea razboi mondial n-a eradicat razboiul. De la incetarea lui au fost aproximativ „140 de conflicte purtate cu arme conventionale, in care au murit circa zece milioane de oameni”. Amenintarea unui razboi termonuclear total atarna asupra omenirii asemenea sabiei lui Damocles.
2. Dezastre naturale. In anii din urma, dezastrele au crescut in mod vadit. Recentele cataclisme ale pamantului si vremii, venind unele dupa altele, au facut pe unii sa se intrebe daca nu cumva natura a iesit din fagasul ei si daca lumea nu traverseaza profunde schimbari in ceea ce priveste clima si structura ei, care se vor intensifica in viitor.
3. Foamete De multe ori a fost foamete in trecut, dar ea n-a avut loc la scara la care are loc in veacul acesta. Niciodata mai inainte lumea n-a avut milioane de oameni suferind fie de foame, fie de malnutritie. Perspectivele viitorului nu sunt stralucite. Extinderea fara precedent a foametei avertizeaza in mod clar ca revenirea Domnului Hristos este iminenta.

Fii totdeauna gata!

Biblia ne asigura, in mod repetat, ca Isus va reveni. Dar va reveni El intr-un an de acum? In cinci ani? In zece ani? In douazeci de ani? Nimeni nu stie in mod sigur. Isus personal declara: „Despre ziua aceea si despre ceasul acela, nu stie nimeni; nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal” (Mat. 24, 36).
La sfarsitul lucrarii Sale pamantesti, Domnul Hristos a spus parabola celor zece fecioare, pentru a ilustra experienta bisericii din zilele din urma. Cele doua clase de fecioare reprezinta cele doua feluri de credinciosi care marturisesc a astepta pe Domnul lor. Ei sunt numiti „fecioare”, pentru ca marturisesc a avea o credinta curata.Candelele lor reprezinta Cuvantul lui Dumnezeu; uleiul simbolizeaza Duhul Sfant.
Privite in mod superficial, aceste doua grupe par a fi la fel; ambele au iesit sa intampine Mirele, amandoua au ulei in candelele lor si comportarea lor nu pare sa fie diferita. Toate au auzit solia revenirii pe curand a lui Hristos si o asteapta. Dar urmeaza o aparenta intarziere – credinta lor trebuie sa fie pusa la proba.
Dar, dintr-o data, la miezul noptii – in cel mai intunecat ceas al istoriei omenirii – ele aud un strigat: „Iata mirele, iesiţi-i in intampinare!” (Mat. 25, 6). Acum, deosebirea dintre cele doua grupe devine evidenta: unele nu sunt gata sa intampine Mirele. Aceste fecioare „nechibzuite” nu sunt ipocrite; ele respecta adevarul, Cuvantul lui Dumnezeu. Dar le lipseste uleiul – ele n-au fost sigilate de catre Duhul Sfant (Cf. Apoc. 7, 1-3). Ele au fost multumite cu o lucrare superficiala si n-au cazut pe Stanca, Isus Hristos. Ele au o forma de evlavie, dar le lipseste puterea lui Dumnezeu.
Cand Mirele vine, numai acelea care sunt gata intra impreuna cu El in odaia nuntii si usa se inchide. In cele din urma, fecioarele nechibzuite, care s-au dus sa-si cumpere ulei, s-au intors si au zis: „Doamne, Doamne, deschide-ne!” Dar Mirele le-a raspuns: „Nu va cunosc” (Mat. 25, 11-12).
Cat de trist este ca atunci cand Domnul Hristos Se intoarce pe acest pamant, El va trebui sa rosteasca astfel de cuvinte unora pe care El ii iubeste. El ne-a avertizat: „Multi Imi vor zice in ziua aceea: ’Doamne, Doamne! N-am proorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?’ Atunci le voi spune curat: „Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege”. (Mat. 7, 22-23).
http://afirmativ.com/

Niciun comentariu: