Radio Maranata Vulcan

marți, 9 iunie 2020

O nouă eră?

O noua era

De la început vreau să spun că nu îmi doresc deloc să adaug ceva senzațional, nemaiauzit, unicat, „de șeruit” și de asemeni specific că sunt opinii personale nu sfaturile unui specialist.
Trăim vremuri foarte interesante și asta nu e un secret pentru nimeni. E o perioadă de mari frământări și de schimbări majore. Lumea nu va mai arăta cum a fost până acum și asta nu o spun ca să impresionez sau ca să sperii, ci doar ca un fapt normal într-o mare măsură. Un eveniment oricât de mic schimbă existența uneori dramatic dar unul de asemenea amploare. Și asta ținând cont că la ora scrierii este în fază incipientă, peste o lună – două vom avea cât de cât un tablou clarificat.
Cred că o nouă epocă începe și că acest virus va deveni parte din existență, nu vom mai scăpa de el de tot niciodată, va fi una din problemele viitorului. Probabil cea mai mare parte a lumii, trecut de jumătate, vor fi virustați anul acesta dacă nu toți. Asta nu în sensul de a sta internați în spital ci de a căpăta virusul, unii vor trece prin asta fără să știe, alții cu simptome minime iar alții cu situații mai severe sau dramatice.
Mai mult, am senzația că acest virus e doar începutul. Vor urma multe astfel de scenarii.  Se pare că vom fi oarecum forțați să ne integrăm într-un „sistem” care va avea capacitatea de a ne „proteja”. Despre asta voi scrie altă dată. Repet, tot părere subiectivă este după puțina cunoaștere a mea despre viruși.
Ce cred că se va schimba semnificativ și destul de repede:
  1. Vom fi tot mai izolați. Este clar că adunările de oameni de orice fel vor fi dramatic afectate de astfel de situații. Oamenii vor alege să lucreze tot mau mult prin tele-muncă unde se poate… și se poate în tot mai multe industrii. Se va învăța tot mai mult de la distanță și nici asta nu e noutate. Nunțile vor arăta diferit, înmormântările nu vor mai fi la fel, nici măcar bisericile nu vor mai fi ce au fost și asta nu ne e străin.
  2. Se vor reduce până spre dispariție banii. Poate vă sună cunoscut unora dar nu e noutate pentru nimeni. Vedeți tot mai multe materiale despre cât de murdari sunt banii și asta e real. Se va ajunge în punctul în care să nu poți plăti cu banii jos mai nimic. Iar scrie Biblia și despre asta deci nu e noutate.
  3. Vom fi tot mai mult înlocuiți de roboți. Nici asta nu e nou, de când a început industrializarea și tot mai accelerat în ultimul timp roboții înlocuiesc oameni. Asta nu vă e un secret deloc și e clar că deja suntem departe. Roboții nu se îmbolnăvesc, nu cer libere, nu au copii, nu pierd cheful de muncă, nu cer măriri de salarii, nu obosesc deci se va tinde spre roboți tot mai mult ca să elimini din riscuri și pentru a fi standardizat și predictibil.
  4. Se va restrânge până spre dispariție posibilitatea de a avea animale în gospodărie considerându-se periculoase, neigienice și că nu am avea condiții controlate. Trendul acesta iar e o constantă a ultimilor ani (a sa vedea gripa porcina, aviară, etc)
  5. Se va centraliza tot mai mult conducerea lumii. Nici asta nu e nou dar cu astfel de evenimente se va accelera semnificativ procesul. Și despre asta scrie Biblia.
  6. Vom fi etichetați ca fiind tot mai bolnavi deci vom avea consecințe. Cineva spunea „medicina a evoluat asa de mult că nu mai avem oameni sănătoși”. Aici mă refer și la boli fizice și psihice, vorba unui cunoscut: nu există oameni sănătoși, doar oameni neconsultați. Vom putea fi obligați și restricționați în multe feluri, va fi deci „legitim” un control strict al populației pe bază de electronice avansate.
Știind toate aceste lucruri ce fel de oameni ar trebui să fim noi?
Nu dragilor, nu e nimic senzațional în ce zic, e doar normalul despre care Scriptura ne avertizează de fapt. Nu o dau deloc în teorii ale conspirației, că armatele nu știu care, că sfârșitul lumii, că oculta mondială, că papa etc. Rămân la Scriptură, așa e scris că trebuie să se întâmple, în consecință, ce fel de oameni ar trebui să fim noi?
Păi cred că ar trebui să avem câteva calități și comportamente adecvate.
  1. Să cunoaștem Scriptura. E nevoie să știm și deci să nu ne speriem. Cunoașterea asta înseamnă și cunoașterea Cuvântului și cunoașterea Tatălui, trăirea prin Duhul. Asta ne va da stabilitate. Atenție, nu mă refer la apartenența religioasă aici deși nu e deloc de neglijat și aceasta.
  2. Să trăim în prezent. Cea mai mare păcăleală pe care o pot lua oamenii născuți din nou este aceea de a trăi în trecut sau viitor și a rata prezentul. Priviți doar ce gri e orizontul, putem alege să trăim cu gândul la viitor și să ratăm bucurie prezentului.
  3. Să ne iubim semenii. Vor crește egoismul și individualismul și dragostea, dăruirea și empatia nu doar că vor fi rare ci vor fi nerăsplătite poate chiar vor fi considerate dezechilibre, boli și amenințări (unul din scenariile filmelor SF de odinioară, care nu mai e chiar SF)
  4. Să ne așteptăm că se va împlini Scriptura strângând deci comori în cer nu făină peste măsură. Și asta nu doar teoretic, la amvoane, rugăciuni și predici.
  5. Să nu devenim judecători. Omenii acționează impulsiv, „avem toate motivele” să îi judecăm, ironizăm, condamnăm, acuzăm dar nu face bine nimănui. Trebuie mei degrabă să le fim de folos, să răspândim iubire, calm, speranță și prin acestea evanghelie.
  6. Să ne deconectăm de la știri. Despre asta într-o postare viitoare.
Vă îndemn să nu dăm crezare oricărei vești alarmiste fie ea de la frați sau surori. E nevoie de discernământ nu de panică și groază. Chiar cred că ar trebui să fim ultimii la teamă și frică și primii la curaj, calm, echilibru. Nu credeți tot ce se spune, cercetați toate lucrurile și păstrați ce este bun, cu accent pe cercetați dacă tot alegeți să serviți.
Noi trebuie să fim primii care aducem speranță, bucurie, omenie, viață, ajutor. Dacă nu suntem, fie nu am evoluat spiritual fie nu ne calificăm la titlul de copii de Dumnezeu. Fiți binecuvântați!
Mai jos un material audio pe tema asta:

Niciun comentariu: