Radio Maranata Vulcan

marți, 28 aprilie 2020

Membrii unei biserici din Sichuan (China), arestați în timpul slujbei online de Paște

În timpul unui serviciu de închinare de Paște, pe 12 aprilie, mai mulți membri ai Bisericii Early Rain Covenant au fost arestați.
Biserica de casă din provincia Sichuan nu a putut să se strângă fizic, deoarece guvernul a luat în vizor biserica pe 9 decembrie 2018 și i-a arestat pe păstorul lor și pe alți lideri. De acest Paște, biserica desfășura un serviciu online, când brusc șase lideri au fost luați de către Biroul de Securitate Publică din casele lor.
O membră a acestei adunări a declarat pentru organizația International Christian Concern (ICC): „În acel timp eram și eu în ședința Zoom, dar a fost o perioadă lungă de timp în care nu am auzit nimic. La început am crezut că este o problemă cu conexiunea la rețea, dar am auzit curând că a izbucnit o ceartă. Colegul nostru Wang Jun îi întreba pe niște oameni: ‘Cine sunteți voi să ne faceți asta [nouă]?'”
Ea a adăugat că, pe lângă Wang, alți lideri precum Guo Haigang, Wu Wuqing, Jia Xuewei, Zhang Jianqing și Zhang Xudong au fost de asemenea arestați. Energia electrică din locuința unui alt membru a fost oprită, în timp ce alții au primit apeluri telefonice prin care li se spunea că „poliția [urma să vină] să îi viziteze în curând.”
Un alt membru al acestei biserici a scris pe Twitter, „De la 8:30 a.m., câțiva oficiali de securitate au intrat în casele acestor familii creștine și s-au prefăcut că vorbesc cu ei întâmplător. La ora 9:30 a început serviciul de închinare, fiind invitați și ei să participe. Imediat ce și-au dat seama că predica provine de la pastorul închis al biserici, Wang Yi, au închis-o imediat.”
Mărturia ei a fost sprijinită de Zhang Jiangqing, care a fost avertizat de poliție acasă la el, spunându-i-se: „Nu mai participa la activități [religioase] deja interzise! Nu mai asculta predicile pastorului Wang! Dacă faci din nou acest lucru, vom lua măsuri dure și te vom aresta!”
Între timp, cei șase creștini reținuți au fost eliberați, iar sistemul lor electric a fost reparat după-amiaza.
Nu este un lucru neobișnuit ca autoritățile locale să ia măsuri suplimentare împotriva Bisericii Early Rain Covenant în timpul sărbătorilor creștine majore sau a evenimentelor aniversare. Cu toate acestea, cea mai recentă arestare a avut loc și după ce o membră a bisericii, Chen Yan, a decis să deschidă un proces împotriva autorităților pentru hărțuire și supraveghere ilegală împotriva ei și a soțului ei, Xiao Luobiao, timp de mai bine de un an. Cu o săptămână în urmă, ea împărtășise experiența ei cu oficialii de securitate și le spusese intenția sa de a-i da în judecată.
Gina Goh, managerul regional al ICC pe zona Asiei de Sud-Est, a declarat: „Este așa o rușine faptul că guvernul chinez nu a oprit niciodată persecuția împotriva Bisericii Early Rain Covenant. Încă de la represiunea 1209 din 2018, autoritățile locale au continuat să monitorizeze și să hărțuiască membrii Bisericii Early Rain Covenant, cu speranța că biserica se va dispersa. Într-o perioadă în care poporul chinez suferă de pandemia COVID-19, regimul lipsit de inimă a ales să creeze mai multe probleme cetățenilor săi. ONU ar trebui să suspende imediat numirea Chinei la Consiliul pentru Drepturile Omului, pentru lipsa de respect față de drepturile omului.”
Rugați-vă pentru credincioșii din China!
Preluat de la www.persecution.org

Niciun comentariu: