Radio Maranata Vulcan

luni, 19 noiembrie 2018

Rusia adoptă legea pentru a restrânge libertatea religioasă și activitățile misionare

Președintele rus Vladimir Putin
Președintele rus Vladimir Putin ( Reuters )
Sub masca implementării măsurilor antiteroriste, Rusia a adoptat noi legi care restricționează libertatea religioasă și incriminează activitățile misionare.
O nouă lege a fost semnată săptămâna aceasta de către președintele Putin, precizând că:
1) Oaspeții străini nu au voie să vorbească în biserici decât dacă au un „permis de muncă” de la autoritățile rusești
2) Dacă un prieten sau o rudă din afara Rusiei dorește să-și împărtășească credința în casa dvs., oaspetele va fi amendat și expulzat din Rusia.
3) Orice discuție despre Dumnezeu cu necredincioși este considerată activitate misionară și va fi pedepsită.
4) Activitatea misionară va fi permisă printr-o aprobare guvernamentală specială. Exemplu: Dacă cineva care călătorește într-un tren își împărtășește credința fără permisiunea scrisă, infractorul va fi luat în custodia poliției pe durata călătoriei și va fi amendat cu 50.000 de ruble (1.000 $).
Încălcitorii de la vârsta de 14 ani vor fi supuși urmăririi penale
5) Activitatea religioasă nu mai este permisă în case particulare. Cele mai multe biserici din Rusia se întâlnesc în case.
6) Fiecare cetățean este obligat să raporteze autorităților despre activitatea religioasă a vecinilor. Nerespectarea informării este pasibilă de lege.
7) Se poate ruga și citi Biblia acasă, dar nu în prezența unei persoane care nu crede. Veți încălca legea și veți fi pedepsiți.
8) Dacă biserica a cumpărat proprietatea, ea nu poate fi transformată într-un loc de închinare.
9) În clădirile bisericii, nu este permisă invitarea oamenilor să se întoarcă la Dumnezeu. Serviciile de închinare sunt permise, dar făcând un non-credincios un urmaș al lui Hristos este împotriva legii.
Să ne rugăm împotriva unor astfel de statuturi rele.
Potrivit Comisiei americane pentru libertatea religioasă internațională (USCIRF), președintele rus Vladimir Putin a semnat măsuri legislative care redefinesc "activități misionare" ca practici religioase care se desfășoară în afara site-urilor sancționate de stat. Noua lege va interzice "predica, rugăciunea, prozelitismul și diseminarea materialelor religioase" în afara siturilor desemnate oficial de stat. Cetățenilor li se poate aplica o amendă de până la 15 000 de dolari pentru a se angaja în aceste activități în locuințe private sau pentru a distribui materiale religioase neautorizate prin "mass-print, broadcast sau media online".
Misionarii străini trebuie, de asemenea, să dovedească că au fost invitați de grupuri religioase înregistrate de stat și trebuie să opereze numai în regiunile în care sunt înregistrate organizațiile sponsorizate. Misionarii care nu reușesc să respecte amenzi dure și deportare.
USCIRF notează, de asemenea, că actuala lege anti-extremism permite vizarea grupurilor religioase care nu au amenințat niciodată sau nu au folosit violența. Extremismul poate include promovarea pașnică a "superiorității religiei proprii" și a dus la interzicerea textelor religioase și a membrilor săi închiși. Noile măsuri anti-terorism vor spori condițiile închisorii în temeiul actualei legi privind extremismele. 
Ca răspuns, Haukka pledează cu credincioși din întreaga lume să se alăture bisericilor ruse în rugăciune și post.  
"Rusia se închide într-un mod îngrozitor, noua lege este în totalitate în contradicție cu scopul și sarcina dată de biserică de către Domnul, legea va trimite biserica înapoi în epoca sovietică persecuție comunistă", spune el. 


Niciun comentariu: