Radio Maranata Vulcan

sâmbătă, 4 aprilie 2015

In cautarea lui Dumnezeu

Cocuk - yasli adam
Se povesteste ca un baietel si-a dorit foarte mult sa Il intalneasca pe Dumnezeu si intr-o zi sa hotarat sa porneasca in cautarea Lui. Inainte de a porni, si-a umplut sacosa cu dulciuri si multe sticlute cu apa, sa-si mai potoleasca foamea si setea din cand in cand.
Cand a fost la cateva blocuri departare de casa lui, a zarit un parc mare si umbros si s-a gandit sa-si traga putin sufletul, inainte de a porni iar la drum. S-a sezat pe o banca langa un batran amarat care se uita plictisit la porumbeii care scormoneau si ei asfaltul, in speranta ca vor gasi cate ceva de mancare.
Baietelul si-a pus sacosa in brate si a scos din ea portia de hrana pregatita. Dar, cand sa manace, a fost intrerupt de privirea batranului, vizibil flamand si insetat. Facadu-i-se mila, baiatul i-a oferit cateva dulciuri, iar batranul i-a rasplatit fapta cu un zambet.
Baietelului i s-a parut asa de radiant zambetul batranului, incat i-a oferit si o sticluta cu apa, in speranta ca va primi inca un zambet cald si bun. Fara nici o ezitare si fara nici o retinere, batranul i-a zambit inca odata copilului.
Toata dupa-amiaza au stat acolo pe banca, mancand si band, fara sa-si spuna vreun cuvant unu celuilalt. Pe cand se inopta, baiatul se simti prea obosit pentru a continua cautarea sa si se hotara sa o ia inapoi catre casa, cu gandul ca isi va continua calatoria in urmatoarea zi.
Inainte de a pleca spre casa, se intoarse si ii dadu tovarasului o inbratisare mare. Surprins de fapta copilului, batranului i se umezira ochii si ar fi vrut sa ii rasplateasca bunatatea, dar tot ce i-a putut oferi inapoi a fost un zambet plin de afectiune.
Cand baiatul ajunse acasa, mama il intampina ingrijorata. Surprinsa de expresia fetei plina de fericire a copilului ei, nu se rabda sa il intrebe : „Unde ai fost si ce ai facut astazi de esti asa de fericit?” El i-a raspuns : ”Am mancat cu Dumnezeu!” si inainte ca mama sa continue, a mai adaugat : ”Stii ceva? Are cel mai frumos zambet dintre toate pe care l-am vazut vreodata!”
Intre timp, a ajuns si batranul acasa si fiul sau, observand privirea pasnica a tatalui, s-a grabit s-a il intrebe : ”Tata, ce ai facut azi de esti asa de fericit?” El i-a raspuns :”Am mancat in parc dulciuri cu Dumnezeu!” si inainte ca fiul sa apuce ca sa mai spuna ceva, el a adaugat : ”Sti ceva? Este mult mai tanar decat am crezut!”
http://afirmativ.com/2015/03/09/in-cautarea-lui-dumnezeu/

Niciun comentariu: