Radio Maranata Vulcan

joi, 19 martie 2015

Ne vom recunoaste unul pe altul in Imparatia Cerurilor?

jesus_moses_elijah
Una dintre intrebarile esentiale pe care crestinii si-o pun in nenumarate randuri si de la care asteapta un raspuns cert, este daca “ne vom recunoaste unul pe altul in Rai?”
Lehman Strauss, profesor expert in studiul Vechiului Testament de la Institutul Biblic Philadelphia, a ajuns la o concluzie decisiva bazandu-se pe studiile sale asupra Bibliei.
Lehman a indicat un pasaj din cartea Luca a Noului Testament, ca dovada incontestabila ca oamenii se vor recunoaste unul pe altul in Rai. El a spus ca scena descrisa pe Muntele Schimbarii este o dovada clara a recunoasterii ceresti. “Dupa moarte si apoi inviere, vom avea un trup spiritual specific, usor de recunoscut”, a mentionat profesorul teolog.
Isus i-a luat pe Petru, Iacov si Ioan pe Muntele Sfant. Moise si Ilie au aparut inaintea lui Hristos care se ruga, si a ucenicilor sai, asa cum reiese din pasajul 9:30 din Luca: “Si iata ca stateau de vorba cu El doi barbati: erau Moise si Ilie”.
Strauss afirma ca aceasta reprezinta o puternica dovada ca oamenii vor fi capabili sa se recunoasca reciproc in Rai. El a spus: “nu numai ca Moise si Ilie au fost recunoscuti de catre Domnul nostru, dar acestia au fost recunoscuti si de catre ucenici cu usurinta. Acest fapt reiese mai cu seama din versetul 9:3, in care Petru recunoscandu-I, se adreseaza Domnului Isus: “Invatatorule, este bine sa fim aici; sa facem trei colibe: una pentru Tine, una pentru Moise, si una pentru Ilie.”
Din perspectiva acestei situatii, Strauss formuleaza urmatoarea concluzie: “Daca vedem cum ucenicii cu o viziune limitata, pamanteasca pot recunoaste doi sfinti din cer, cu siguranta cand vom ajunge acolo in trupurile noastre glorificate si cu viziune cereasca, vom fi capabili sa recunoastem pe toti cei cu care ne-am asociat pe pamant si chiar mai mult decat atat…”
Lehman a predat istoria Vechiului Testament timp de opt ani la Institutului Biblic Philadelphia, apoi a servit ca pastor la Calvary Baptist Church din Bristol, Pennsylvania din 1939 pana in 1957. A urmat pastoratia de la Highland Park Baptist Church, Michigan pana in 1963, dupa care a lansat o misiune de evanghelizare in Statele Unite si in strainatate. A scris ultima sa carte (a 19-a) la varsta de 86 de ani si a murit in iunie 1997.
Greg Laurie, un lider crestin contemporan este de acord cu concluziile la care a ajuns Lehman. Referindu-se la scena de pe Muntele schimbarii la Fata, Laurie a declarat: “Moise si Ilie nu au avut ecusoane de identificare asupra lor si totusi, ucenicii i-au recunoscut in mod evident.”
De asemenea, Laurie este de acord ca oamenii din Imparatia cerurilor se vor recunoaste unii pe altii, argumentand: “Noi utilizam doar 5-10 la suta din capacitatile creierului nostru aici pe pamant. Cand vom ajunge in Rai, vom folosi 100% din capacitatile creierelor noastre. Vom cunoaste mai mult si mai multe.”
Greg Laurie este pastor principal la Harvest Christian Fellowship Church din Riverside, California, informeaza Examiner.
http://afirmativ.com/

Niciun comentariu: