Radio Maranata Vulcan

vineri, 20 martie 2015

Atacuri ale satanei asupra omului. Cum putem iesi biruitori

sarpele
Satan a transmis mesajul lui demonilor din lumea intreaga. In deschidere a spus: “Noi nu-i putem impiedica pe crestini sa mearga la biserica. Nu-i putem impiedica sa citeasca Biblia si sa stie adevarul. Odata ce au castigat aceasta legatura cu Iisus, puterea noastra asupra lor este distrusa…
Lasa-i pe ei sa mearga la Bisericile lor, sa aiba mesele pline, dar fura-le timpul lor, ca ei sa nu mai aiba timp pentru dezvoltarea relatiei personale cu Iisus Hristos. Asta este ce vreau sa faceti”, a spus diavolul. “Distrageti-i de la relatia cu Mantuitorul lor, tinandu-i conectati la problemele si evenimentele cotidiene.”
“Cum sa facem asta?”, au strigat demonii lui.
“Inventati nenumarate programe tentante si umpleti-le timpul cu lucrurile neinsemnate ale vietii. Ocupati-le mintile. Ispititi-i sa petreaca, sa petreaca, sa petreaca…si sa se plictiseasca, plictiseasca, plictiseasca. Determinati-le sotiile sa mearga la lucru pentru multe ore pe zi, si sotii lor sa lucreze 10-12 ore pe zi, 6-7 zile pe saptamana, ca ei sa nu poata sa-si permita viata lor simpla.
Impiedicati-i sa-si petreaca timpul cu copiii lor. Despartiti fiind si muncind mult, impovarati cu multe probleme, familile lor nu vor mai oferi alinarea stresului de la serviciu. Puneti-i sa gandeasca solutii la problemele pe care le creati, sa nu poata vedea si auzi. Ispititi-i sa ia cu ei mp3-ul sau cd-player-ul oriunde merg, sa-si tina televizoarele, VCR, DVD-urile, si calculatoarele sa functioneze tot timpul. Ei isi vor incarca mintile si in felul acesta se va rupe uniunea cu Hristos.
Umpleti masutele cu reviste si ziare. Nauciti-i cu stiri 24 de ore in fiecare zi. Invadati-i in momentele de sofat cu panouri. Inundati-le e-mail-urile lor cu mesaje cu conotatii sexuale, stiri si tot felul de oferte promotionale, produse gratis, servicii si sperante false. Tineti modele frumoase si slabe pe prima pagina a revistelor la televizor, astfel incat barbatii sa creada ca frumusetea exterioara este foarte importanta, si vor deveni nemultumiti de sotiile lor.
Tineti sotiile lor suficient de obosite ca sa-si mai iubeasca sotii. Daca ele nu le ofera barbatilor lor dragostea de care au nevoie, atunci ei incep sa caute in alta parte. Aceasta le va distruge familia foarte repede! Dati-le pe Mos Craciun ca sa-i distrageti de la a invata pe copiii lor sensul adevarat al craciunului. Dati-le un iepuras de Paste, ca ei sa nu vorbeasca despre Invierea lui Iisus si Puterea Lui peste pacat si moarte. Chiar si in pauza lor faceti-i sa devina excesivi. Faceti-i sa se intoarca obositi din pauza lor.
Tineti-i prea ocupati ca sa mearga in natura si sa se reflecte Creatia lui Dumnezeu. Trimiteti-i in parcuri distractive, evenimente sportive, jocuri, concerte si in sfarsit la film. Tineti-i ocupati, ocupati, ocupati! Si cand ei se intalnesc pentru partasie spirituala, incurca-i in barfe si discutii fara importanta, ca ei sa plece cu constiinta neimpacata. Incununati-le vietile lor cu multe lucruri bune, ca sa nu aiba timp ca sa caute putere de la Iisus.”
“Va functiona! Sigur va functiona! Este un plan corect!”
Demonii s-au dus lacomi la sarcinile lor, facand pe crestini oriunde in lume sa devina ocupati si mai mult. Muncind, mergand incolo si incoace, avand putin timp pentru Dumnezeul lor sau pentru familia lor.

Cum putem iesi biruitori

Sangele Mielului
Atunci cand Ioan Botezatorul Il vede pe Isus si exclama: “Iată Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii” (Ioan 1:29), aceasta este mai mult decat o informatie, este o invitatie de a ne plasa sub crucea Lui pentru a fi acoperiti de Sangele Lui, precum odinioara sangele acoperea capacul ispasirii si iertarea era acordata. Atunci cuvantul din Isaia 53.5,… prin ranile Lui suntem tamaduiti incepe sa opereze in dreptul nostru, pentru ca “pe Cel care n-a facut nici un pacat El L-a făcut pacat pentru noi… 2 Corinteni 5:21”, iar obiectul acuzarii a fost anihilat, noi fiind indreptatiti in felul acesta.
Marturia ta
O alta arma care, de altfel, o pune in valoare pe prima este marturisirea noastra cu gura, afirmatia care vine de la noi pentru a confirma experienta noastra odata ce ne-am pozitionat sub Crucea lui Cristos. Cicatricele ranilor lui Cristos, dupa Inviere au fost o marturie care i-a convins pe ucenici ca Cel mort este Inviat si este Viu in vecii vecilor. Marturia noastra va inchide gura acuzatorului.
O viata crucificata
“… ei nu si-au iubit viata, pana la moarte,..” Aceasta expresie descrie o viata crucificata. Cu alte cuvinte, a sta sub Crucea lui Cristos inseamnă a marturisi aceasta si a trai o viata crucificata. Adica a trai liber de viata aceasta, cum zicea Pavel,… daca traim, pentru Domnul traim, daca murim e tot pentru El, de fapt si cantam aceste versuri,…! E ca si cum trebuie sa fim gata de orice, fiind liberi de aceasta viata si dependenti de vesnicia care ne asteapta!
Redu-l la tacere pe satan si traieste o viata de victorie!
Amenintarile lui satan si împotrivirile lui au scopul să ne reduca la tacere, sa ne fure marturia si sa nu-i influentam pe altii pentru Cristos. Ajunge. A sosit vremea sa folosesti armele prezentate in asa fel incat el, satan, sa fie redus la tacere si tu sa fii biruitor, implinindu-ti scopul pe care Dumnezeu il are pentru viata ta.

Fii biruitor!

Pastor Teodor Bulzan

http://afirmativ.com/

Niciun comentariu: