Radio Maranata Vulcan

duminică, 17 mai 2020

Viața după Covid

DSC_3163

Cum va fi viața după această pandemie? O întrebare tot mai frecventă, la care se caută bâjbâind răspunsuri. Se formulează ipoteze mai mult sau mai puțin realiste. Unele de-a dreptul fanteziste. Dar de ce se pune o astfel de întrebare? Doar nu este prima pandemie de pe planetă. Analizată statistic, nici măcar nu este „de top”, după numărul victimelor.
Poate că șocul izolării, al distanțării sociale a dus la naștere acestei întrebări. Pentru că omul modern, hiper-activ și ultra-mobil, s-a văzut deodată înlănțuit de măsurile restrictive impuse. Și dacă până nu demult vedeam accesul la informație ca o binecuvântare, s-a dovedit că nu e tocmai așa.
Omul, în izolarea lui, este pus în situația aproape imposibilă de a căuta adevărul în hățișul de… fake news. De știri otrăvite. Spre deliciul cui? Aceste știri au dus și la supradimensionarea dramei. Și la măsuri nejustificate uneori.
Și iată cum Măria Sa Cetățeanul, văzându-și amenințat sandvișul cu democrație, își pune o altă întrebare legitimă: Oare ni se pregătește ceva?
Eliminăm teoriile privitoare la conspirații, ocultă mondială, etc. Dar este sigur că se va continua cu unele restricții. Cu pierderea unor drepturi. Cu îngrădiri parțiale ale libertății. Și toate „spre binele nostru”.
Asaltați de noianul de presupuneri, oamenii au nevoie de certitudini. De adevăr. De aceea este surprinzător faptul că se neglijează aspectul spiritual al fenomenului. Și nu se apelează la o sursă neviciată de fake news: Biblia!
Este la îndemâna oricui să cerceteze profețiile Cărții. Iar faptul că cele de până acum s-au împlinit, rămâne dovada că și celelalte se vor împlini. Iar despre aceste vremuri este scris. Poate că nu avem suficientă lumină asupra a tot ce citim, dar știind că este adevăr pur, putem cere lumină.
Apocalipsa se va împlini. Dar nu într-un film la Hollywood, ci pe întreg pământul. Și după scenariul scris de Dumnezeu. Viața va continua după Covid, dar și încercările. E de groază? Nu, nu e! Dumnezeu are un plan măreț cu toți cei ce-L iubesc. Iar apostolul Pavel spunea: „Căci eu consider că suferințele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături de slava viitoare, care urmează să ne fie descoperită.” (Romani, 8: 18)
Iar eu le spun cititorilor mei: Să ne vedem în Cer!
Simion Felix Marțian
Neunkirchen, 12 mai 2020

Niciun comentariu: