Radio Maranata Vulcan

vineri, 29 mai 2020

De ce cred că ar trebui să fim mai degrabă conspiraționiști decât naivi

Oh, o mulțime de părerologi, o mulțime de conspiraționiști, o mulțime de postaci etc etc. Aceasta este noul mod de a descuraja opoziția față de guvernele autoritare.
Poate cei din Vest au motive să fie naivi și să aibă încredere în guverne, ei încă nu au gustat roada amară și înșelătoare a comunismului, dar noi cei din Europa de Est nu ar trebui să avem multă încredere în cei care ne impun binele cu forța, istoria se repetă așa că paza bună trece primejdia rea.
De ce așa de mulți aplaudă îngrădirea libertăților fundamentale pentru binele nostru? Pentru că au uitat istoria dureroasă a comunismului. Pentru că uită că în crize se nasc dictatorii, pentru că se lasă seduși de minciună.
Experiența mea cu trecutul comunist este oarecum scurtă, dar nu o voi uita niciodată. Îmi aduc aminte de anii copilăriei din școală când directoarea școlii, o comunistă înfocată ne ridica în picioare și ne dădea exemple negative pe noi cei care mergeam duminica la întâlnirile bisericii locale și nu participam la diverse evenimente de propagandă comunistă. Deseori ni se adresau întrebări pline de răutate de genul „dacă există Dumnezeu, unde este? Ce faceți acolo la adunare? Apoi zecile de cărți pe care le-am citit despre închisorile comuniste și suferința sfinților, a oamenilor politici sau simpli din țările blocului comunist, vizionarea interviurilor din monumentala lucrare de istorie recentă „Memorialul Durerii”, nu mă lasă să accept cu ușurință încălcarea drepturilor fundamentale.
Pentru libertatea pe care noi am cedat-o cu atâta ușurință în câteva luni, atâția oameni din generația bunicilor mei au mers la închisori, au fost bătuți și mulți au putrezit în temnițele reci în condiții inumane. Da, sănătatea este scumpă dar ea nu poate fi folosită ca pretext pentru impunerea unei dictaturi medicale. Și dacă chiar credeți că guvernul dorește atât de mult sănătatea populației, atunci cu siguranță primul lucru în direcția unei schimbări era să închidă toate găurile sparte din sistemul de sănătate publică, să facă spitale noi pentru că multe clădiri de spitale au peste 100 de ani și sunt pline de bacterii care îmbolnăvesc zeci de mii de pacienți care ajung in spital cu diverse afecțiuni, și mor din cauza infecțiilor dobândite în interior. Guvernele dacă ne-ar vrea sănătatea noastră ar opri cancerul din alimentația publică care e plină de chimicale și e-uri, ar ajuta la promovarea unei agriculturi sănătoase nu cu produse de la Monsanto sau criminali legali care produc cu certitudine boli incurabile și implicit moartea a milioane de oameni anual.
Poliția și jandarmeria au arătat un zel exagerat de a amenda oamenii care mergeau la muncă sau în alte părți pentru că nu aveau o hârtie, când de zeci de ani se fură în țara noastră. Unde a fost până acum zelul vostru dragi polițiști și dragi jandarmi? De ce nu stopați furtul pădurilor? Incriminarea muncii, a afacerilor și a libertăților religioase este inacceptabilă. Acest model este importat din China de unde a venit și virusul. PNL a ratat șansa de a demonstra că este un partid național liberal și din păcate generația de astăzi de politicieni au uitat de înaintașii lor care au suferit în temnițele comuniste.
Dragi lideri evanghelici, nu vă lăsați amăgiți de către stat. Este timpul să renunțați la salariile furnizate de guvern. Veți fi tot timpul șantajabili. Renunțați la banii pentru construcții sau alte fonduri guvernamentale. E vremea să învățați că e mai important să ascultați de Dumnezeu decât de oameni și e timpul să vă pregătiți bisericile pentru vremurile care vin. Renunțați la lapte, hrăniți biserica cu hrană tare. Vorbiți despre persecuție, despre ilegalitate, despre lecțiile bisericii din perioada comunistă. Cărțile vechi trebuie căutate, abandonați divertismentul și focalizați-vă pe lucruri care ne vor ajuta la următoarea criză. Sunt convins că mulți tineri evanghelici nu au citit nicio carte despre persecuția bisericii, au cunoștințe vagi despre comunism, însă cunosc multe hituri muzicale, o mulțime actori și vedete, iar dacă mâine le spune cineva că la modă este să porți pantalonii rupți în fund se conformează cu ușurință așa cum o fac acum cu moda pantalonilor rupți la genunchi, iar cu astfel de oameni care au nivel de conformare așa de mare, e greu să lupți. Așa ca mai schimbați meniul măcar pentru ei, poate se mai maturizează.
Să revin la ideea de la începutul postării, lăsați-ne să suflăm și în iaurt când vine vorba de măsurile guvernelor care ne vor binele și ni-l impun cu forța. Lăsați-ne să ne amintim de mulți dintre erorii din care au luptat pentru libertatea pe care o avem astăzi.

Niciun comentariu: