Radio Maranata Vulcan

duminică, 5 aprilie 2020

Creștinii puși la zid pentru… covid

OK

În încercarea (grea) de a defini libertatea, nu poți să faci abstracție de libertatea de exprimare. Doar că prin ea s-a ajuns în situația că oriunde se poate spune orice despre oricine. O fi de bine? Nu prea, însă putem să și ignorăm ceea ce se spune, pentru că, oricum, „glasul măgarului nu se aude în cer”. Adică nu orice opinie contează.
E grav însă când aberații condamnabile ies dintr-o „trâmbiță” autorizată. Un organ de presă ca „The New York Times”, împuternicit cu autoritate publică. Pentru că pe paginile acestuia a apărut un articol intitulat „Drumul spre iadul coronavirusului a fost pavat de creștinii evanghelici”, semnat de scriitoarea Katherine Stewart.
Și aici este vorba de politică, autoarea fiind pornită împotriva Administrației Trump, pe care o vede incapabilă să facă față pandemiei. Dar Trump a fost susținut în campanie de creștini. Iar nucleul său de sprijin se bazează tot pe creștini. Așa că doamna Stewart dă de pământ cu acești „republicani conservatori religioși”, „inamici ai progresului și științei”.
În acest caz nu mai putem vorbi de „glasul măgarului”, pentru că articolul este găzduit de ziarul cu cea mai mare influență din câte se cunosc. Și asta este cu atât mai grav, pentru că poate avea urmări. Această incitare poate duce la represalii împotriva creștinilor.
Se pare că americanii tind să-și uite istoria. Au crescut, s-au dezvoltat ca națiune, au progresat ajungând la strălucire, pentru că s-au bazat pe valorile creștine. Și este la fel de evident că declinul a început cu tendința de a abandona aceste valori. Și dacă vor continua astfel, va urma dezastrul.
Dar nu li se poate „ierta” creștinilor faptul că vorbesc împotriva păcatului într-un oraș cu dezmăț afișat, ridicat la rang de virtute. Sau faptul că luptă împotriva avortului, într-un stat (NY) în care s-a legalizat avortul până în ultima lună de sarcină. Crimă legalizată!
Ar putea rămâne doar un titlu șocant, care să atragă cititori, dar nu va fi așa. Are grijă diavolul de asta. Oricum, „incidentul” ne amintește de sângerosul împărat roman Nero, care după ce a incendiat Roma, i-a învinovățit pe creștini, ca să-și motiveze persecuția împotriva lor.
America, ai fost campioana libertății, exemplu pentru toate națiunile, dar e vremea să revii la libertatea pe care o dă cunoașterea Adevărului. A lui Hristos.
Și pentru că El e calea, ce-i ce-L urmează nu se pot face vinovați de ceva rău.
Simion Felix Marțian
Neunkirchen, 2 aprilie 2020

Niciun comentariu: