Radio Maranata Vulcan

vineri, 27 martie 2020

Fructele dulci ale… „coronei”

Noiembrie

Că suntem în plină criză creată de COVID 19, nu poate nega nimeni, indiferent de tabăra în care s-ar afla. De ce, tabere? Pentru că vin știri contradictorii, unele spunând că situația nu este atât de gravă pe cât se pare, altele mărind voit dimensiunile dezastrului.
Se spune că unele sunt lansate de Rusia și susținătorii ei, care vor să destabilizeze UE, iar celelalte… Dar, totuși, unde sunt SUA și China în această ecuație? Încâlcită treabă, ca peste tot unde este vorba de politică. Și murdară.
Se trag sfori peste capetele noastre și, oricum, nu vom ști niciodată devărul. Așadar, indiferent de gravitatea situației, un lucru e cert: virusul ucigaș face victime. Da, se moare! Și acest lucru crează panică. Pentru că oamenii nu sunt pregătiți să moară. Chiar și printre cei ce sunt convinși de viața viitoare, sunt puțini care ar putea afirma cu sinceritate: sunt pregătit să mor!
Groaza a cuprins pământul, căci oamenii s-au convins că nu-i vorba doar de un „bau-bau” jurnalistic. În toată această panică generalizată, ar părea deplasată o întrebare de genul: poate aduce ceva bun acest virus? Și, totuși, de ce să nu recunoaștem că adesea ies lucruri bune din cele mai potrivnice situații.
A circulat mult pe internet în ultimele zile relatarea unui medic din Lombardia, despre situația dramatică din spitalul unde , alături de colegii săi, lupta în prima linie pentru salvarea celor contaminați. Imaginile sunt de coșmar. În toată această grozăvie a apărut, ca o figură luminoasă, un pastor de 75 de ani, care deși știa că sfârșitul îi este aproape, îi mângâia și-i îmbărbăta pe muribunzi, citindu-le din Biblie.
Medicii, epuizați, au fost puși în situația de a-și recunoaște limitele, dar prezența acestui pastor i-a ajutat să înțeleagă că dincolo de limitele umane este atotputernicia lui Dumnezeu. Pastorul a murit, cum era de așteptat, dar a semănat Cuvântul, iar medicii, care până atunci se declaraseră atei, L-au cunoscut pe Dumnezeul mântuirii.
Au murit și câțiva dintre medici, iar cel care relatează aceste lucruri se așteaptă și el să moară. Dar frica de moarte i-a pierit odată cu necredința. Acum știe că-l așteaptă veșnicia lui Dumnezeu.
Epidemia a adus nenorocire și tragedii în familii. Și multe, multe lacrimi. Dar iată și câte un fruct nu doar comestibil ci de-a dreptul delicios. Pentru că a creat conjunctura și, așa cum știm, Cuvântul aduce rod.
Să folosim deci situația, vestind Evanghelia. Și să ne rugăm nu doar pentru protecție împotriva bolii, ci și pentru putere și îndrăzneală în a o vesti. Pentru că oamenii au nevoie, prioritar, de mântuire.
Luminează-ne, Doamne!
Simion Felix Marțian
Neunkirchen, 19 martie 2020

Niciun comentariu: