Radio Maranata Vulcan

sâmbătă, 1 februarie 2020

HARUL DE A FI IMPLICAȚI ÎN „MISSIO DEI” ÎN INSULA ROȘIE

Harul de a fi implicați în „missio Dei” în Insula Roșie


De-a lungul ultimilor o sută de ani, conceptul de misiune și misiunea însăși a trecut printr-o mulțime de schimbări, datorită felului în care a fost văzută de Biserica lui Hristos. Uneori a fost marginalizată, și a fost așezată doar în teologia practică, ca o lucrare anexă a Bisericilor care doreau să îi fie plăcute lui Dumnezeu. 
Apoi, a fost introdusă în eclesiologie, și considerată ca o îndatorire a Bisericii față de Dumnezeu, care a curățit-o și care cheamă Biserica la a mărturisi Evanghelia. În final, în ultimii 60 de ani, dar conștient, în ultimii 30-35 de ani, misiunea a fost adusă în locul în care ar fi trebuit să fie întotdeauna, în teologia Trinității. Misiunea izvorăște din relația Trinitară: Tatăl l-a trimis pe Fiul, împuternicit de Duhul Sfânt, să răscumpere lumea pierdută în păcat prin „actul misionar” al întrupării, vieții sfinte și a învățăturii lui, al morții ispășitoare pe cruce și a învierii Sale. 
După învierea Sa, Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ne cheamă să urmăm același model venit din Sfânta Trinitate: „Cum M-a trimis pe Mine Tatăl, așa vă trimit și Eu pe voi. Apoi a suflat peste ei și le-a zis: Luați Duh Sfânt!” (Ioan 20:2122). Iată ce onoare avem noi să fim chemați în „misiunea lui Dumnezeu” - missio Dei, harul să fim implicați toată Biserica în lucrarea de răscumpărare a oamenilor de aproape și departe!
Familia Șaitiș în Madagascar    În rândurile care urmează, dorim să vă prezentăm Scrisoarea de informare a familiei Șaitiș Marcel și Ioana, aflați în Madagascar în misiune „holistică” - spirituală, medicală, educațională și de ajutorare, și vă mulțumim frumos că ați luat parte activă în implicarea de care Dumnezeu ne-a făcut parte în această țară aflată în extremul-sud estic al Pământului, în Oceanul Indian.
Implicați în Madagascar de-a lungul a peste șase ani de misiune, aproape șapte, am simțit și am înțeles același lucru: fără chemarea lui Dumnezeu în misiunea Lui și fără bisericile românești din țară și Diaspora, nu s-ar fi putut realiza nimic din ceea ce Dumnezeu a pregătit pentru lucrarea Lui. 
Acest parteneriat a dus la binecuvântarea vieților cărora le-am putut fi o mână întinsă de ajutor din partea dumneavoastră. La început de an 2020, ne rugăm ca binecuvântările Marelui Misionar, Dumnezeu, să fie peste dvs revărsate din belșug și toată dragostea dvs, efortul și rugăciunile făcute pentru lucrarea lui Dumnezeu de pretudindeni, dar și din Madagascar, țara în care suntem, să vă fie Divin răsplătite.
Vă mulțumim frumos,
Cu aleasă prețuire,

Niciun comentariu: