CRST - Centrul Român de Studii Transculturale
Ediția a X-a a Simpozionului de Misiune cu tema „Autosusținerea pe câmpul de misiune” a avut loc în zilele de 01 - 02 noiembrie 2019. Iată concluziile care au fost consemnate în urma celor cinci sesiuni:
1. Dumnezeu ne-a creat după chipul și asemănarea Sa, iar omul se aseamănă tot mai bine cu Creatorul său atunci când lucrează și crează resurse (bunuri materiale), fără a le fura de la altcineva.
2. Munca este un dar de la Dumnezeu iar cele mai multe minuni de vindecare din Biblie sunt minuni prin care Dumnezeu a redat oamenilor capacitatea de a lucra.
3. Lansarea unei afaceri pe câmpul de misiune poate duce la epuizare fizică și la defocalizare de la scopul intrării pe câmpul de misiune, de aceea, lucrul în echipă, practicarea disciplinelor spirituale și darea de socoteală reprezintă piloni esențiali pe care misionarul poate clădi pentru a aduce rod care să rămână.
4. Afacerile în misiune reprezintă o cheie prin care cultura locală se poate schimba, astfel încât biserica indigenă să ajungă să se autosusțină pe măsură ce credincioșii vor fi având locuri de muncă, cu un venit regulat, din care să ofere zeciuială și dărnicie.
5. Din cele zece porunci, porunca a opta instaurează conceptul de proprietate privată, porunca a șasea subliniază așteptarea lui Dumnezeu ca omul să muncească, iar porunca a zecea stabilește codul etic pentru muncă și pentru relația cu partenerii de lucru.
6. Bogățiile pot abate inima unui om de la Dumnezeu, însă același lucru îl pot face abuzul de putere sau pornirile sexuale păcătoase. De aceea, inima închinată deplin lui Hristos beneficiază de harul protector al Dumnezeului care o poate feri de orice cădere.
7. Înființarea unei afaceri sau ocuparea unui loc de muncă facilitează misionarilor relații naturale cu localnicii dar și moduri naturale de a împărtăși Evanghelia, rezolvând astfel tensiunea întrebărilor care vin din partea localnicilor cu privire la scopul pentru care misionarul a venit în țara lor.
8. Regândirea misiunii prin a trimite ‘făcători de corturi’ scoate din confort chiar și pe cei care sunt în școala de misiune sau chiar pe cei ajunși deja pe câmpul de misiune, însă, în fața provocărilor și a oportunităților contemporane, dacă vrem
Să grăbim revenirea Domnului Isus, trebuie să intrăm în grupurile etnice neatinse cu Evanghelia, iar acest lucru nu poate fi realizabil doar cu o diplomă de la o școală de misiune sau cu o acreditare de la o agenție de misiune.
9. Pentru a nu ajunge într-o extremă greșită în ceea ce privește subiectul banilor, pe acest subiect trebuie prezentată o teologie sănătoasă atât în școlile biblice/de misiune cât și în biserici. Când Dumnezeu răspunde rugăciunilor pentru resursele financiare, cel mai des o face prin oameni. De aceea, trebuie să respectăm oamenii care au primit de la Dumnezeu o idee pentru o afacere prin care multe lucrări creștine sunt susținute și multe bogății sunt strânse în hambarele cerești, unde nu le mănâncă molia și de unde nu le fură hoții.
10. Strângerea de fonduri trebuie să fie privită ca o lucrare spirituală în care oamenii să fie motivați nu să dăruiască într-o egală măsură, ci cu un sacrificiu egal, pentru că atitudinea din spatele dărniciei are greutate mai mare decât valoarea materială a darului oferit.
Sursa: https://www.facebook.com/Centrul.Roman.de.Studii.Transculturale/posts/2594627524099290?__tn__=K-R
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu