Radio Maranata Vulcan

luni, 17 decembrie 2018

Lansare ”Cărări de lumină” de Simion Felix Martian (VIDEO-FOTO)
Poetul Simion Felix Marțian

  Chiar dacă a început să scrie versuri încă din copilărie, cum el însuşi mărturiseşte, a luat în serios această activitate abia la maturitate, când era în căutarea propriului rol în lucrarea Domnului. A decis atunci că ceea ce i-a dat Dumnezeu, trebuie folosit în slujba Lui.  
  
Scriind poezie creştină, şi-a postat versurile pe bloguri evanghelice, dar au fost preluate apoi şi de bloguri creştine non-evanghelice, iar mai târziu poeziile lui au apărut pe pagini literare dedicate. Poetul a văzut în asta un mod de a evangheliza, continuând să scrie poezie creştină care să apară printre creaţii literare care nu abordau tematica religioasă.
 După ce poeziile i s-au răspândit pe internet şi în reviste tipărite, fiind bine primite de cititori, poetul s-a decis pentru un debut editorial. Primul volum, intitulat „Poezii-Să iubeşti şi să învingi” a văzut lumina tiparului în anul 2008, la editura Metanoia din Oradea, fiind prefaţat de fratele Traian Ile şi fratele Iuliu Centea.
  
Al doilea volum de versuri, „Triumful vieţii” i-a apărut în anul2013 la aceeaşi editură.
 Anul acesta s-a dovedit unul roditor în activitatea poetului, având poezii selectate pentru două prestigioase antologii literare. Prima a apărut în februrie în Germania, iar a doua în ţară, la Baia Mare, în octombrie .Şi, ca o încununare a activităţii, anul se încheie cu apariţia celui de-al treilea volum de versuri.
  
Volumul „Cărări de lumină” are o prefaţă semnată de Ghiţă Mocan, din care putem spicui: „Aflat în tranşeele realităţii, poetul se revarsă pur şi simplu în albia cuvintelor. Ne spune tot ce simte, dar şi năzuinţa adâncă din suflet. Totul se transformă apoi într-o chemare ce ne poartă spre Dumnezeu şi semeni.”


Evenimentul a avut loc în data de 15 decembrie 2018 la Hotel Oxigen Petroșani în prezența celor aproximativ 100 de persoane.  Mulțumim pe această cale în primului rând lui Dumnezeu, apoi conducerii Hotel Oxigen  pentru ospitalitate, tuturor celor ce s-au implicat în organizarea evenimentului și tuturor celor care ne-ați onorat cu prezența. Tuturor vă dorim sărbători binecuvântate cu multă pace și....”LUMINĂ”!

VIDEO

                                               Foto


Niciun comentariu: