Radio Maranata Vulcan

sâmbătă, 24 februarie 2018

Regina și Donald Trump trimit condoleanțe personale familiei lui Billy Graham


Regina trimite condoleanțe particulare familiei lui Billy Graham după ce evanghelistul a murit în vârstă de 99 de ani.
Majestatea sa l-a întâlnit pe predicatorul de mai multe ori în timpul călătoriilor sale în Marea Britanie și la Palatul Buckingham, Majestatea sa a confirmat că va trimite un mesaj personal familiei lui Graham, inclusiv fiului său Franklin Graham, informeaza Crestinul de Azi.
Graham a predicat pentru prima oară în Marea Britanie la o cruciadă timp de 12 săptămâni care au participat mai mult de 2 milioane de persoane pe arena Harringay în nordul Londrei și chiar pe stadionul Wembley.
După întâlnirea personală a Reginei, Graham a fost invitat să predice la capelă privată a Reginei, de mai multe ori, inclusiv în Duminica Paștelui in anul 1995 i s-a oferit (dat, inmanat) chiar si un titlu de cavaler in 2001.
„Bunele maniere nu permit sa se discute detaliile unei vizite particulare la Majestatea Sa, insa socotesc (consider) ca este o femeie de o modestie rara si un caracter ales “ a scris in autobiografía sa: asa cum sunt”
Familia Regală se alătură președintelui Donald Trump, președintelui Obama și a altor foști președinți americani, în a aduce un omagiu evanghelistului , salutat ca cel mai influent predicator în secolul XX.
Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, a declarat că biserica mondială a datorat lui Graham o datorie „inexprimabilă”.
„Dr. Billy Graham a fost un exemplar al generației generaților de creștini moderni.
Când vine vorba de o influență vie și durabilă asupra bisericii mondiale, el nu poate avea egali: pentru că a adus om după om la Isus Hristos. Există nenumărate cazuri care și-au început călătoria de credință din cauza doctorului Graham „, a spus el.
„El a fost unul care a întâlnit președinți și predicatori, monarhi și muzicieni, săraci și bogați, tineri și bătrâni, față în față. Dar acum el este față în față cu Isus Hristos, cu mântuitorul lui și cu al nostru. Este întâlnirea pe care a așteptat-o pentru întreaga sa viață.”
Trump și vicepreședintele Mike Pence împreună cu Barack Obama, Bill Clinton, George W. Bush și Jimmy Carter sunt așteptați să participe la înmormântarea lui Graham pe 2 martie,  în orașul său natal din Charlotte, Carolina de Nord.

Donald Trump: “Melania și cu mine suntem alături de milioane de oameni din întreaga lume, în jelirea trecerii lui Billy Graham. Rugăciunile noastre sunt pentru copiii, nepoții, strănepoții și toți cei care au lucrat îndeaproape cu Reverend Graham în lucrarea sa de-a lungul vieții.”
Acceptarea lui Isus Hristos de către Billy în jurul vârstei de șaptesprezece ani, nu numai că i-a schimbat lui viața – dar ea ne-a schimbat țara și lumea. El a fost unul dintre figurile impozante din ultimii 100 de ani – un erou american a cărui viață și calitate de lider, i-au câștigat cu adevărat titlul de „Ambasador al lui Dumnezeu”.
Convingerea neclintită a lui Billy în puterea Cuvântului lui Dumnezeu de a transforma inimile, a dat speranță tuturor celor care au ascultat mesajul său simplu: „Dumnezeu te iubește”. El a purtat acest mesaj prin lume, prin cruciadele sale, aducând generații întregi la credința în Isus Hristos.
În urma atacurilor din 11 septembrie 2001, America s-a întors spre Billy Graham la Catedrala Națională pentru un răspuns, care ne-a spus: „Poți să–ți pui încrederea in Dumnezeu, chiar și atunci când viața pare a fi cea mai întunecată”.
“Melania și cu mine am fost privilegiați să-l cunoaștem pe Reverend Graham și familia sa extraordinară în ultimii ani și suntem profund recunoscători pentru dragostea și sprijinul lor.
Billy Graham a fost cu adevărat unic.”
Purtătorul de cuvânt al familiei, Mark DeMoss, a anunțat miercuri că serviciul funerar al lui Graham va avea loc vineri, 2 martie, într-un cort de pânză amenajat lângă Biblioteca Billy Graham din Charlotte, Carolina de Nord.
Sicriul lui Graham va fi mutat din casa funerară din Asheville la Charlotte, sâmbătă, 24 februarie. Sicriul lui Graham va fi pus la la Graham Family Homeplace unde publicului i se va permite să-și aducă un ultim omagiu față de marele predicator.
Serviciul funerar este privat și va include membrii familiei, prietenii și liderii comunității care au fost atinși de lucrarea lui Graham. Aproximativ 2.300 de persoane vor fi invitate să participe la serviciul de 90 de minute.
Billy Graham a aprobat personal programul și detaliile ceremoniei funerare cu ani înainte de moartea sa și a asigurat că atenția nu va fi asupra lui, ci asupra Evangheliei. Fiul său, Franklin Graham, va avea mesajul principal, în timp ce fratele său și cele trei surori vor vorbi pe scurt pentru a-și onora tatăl.
Slujirea prin predicare a lui Graham a câștigat atenția națională în 1949, când a organizat o cruciadă în centrul orașului Los Angeles, sub un cort mare alb, cunoscut și sub denumirea de „catedrală de pânză”.
„Familia și membrii echipei sale au considerat că ar fi potrivit să țină serviciul funerar sub un cort ca o reamintire a modului în care a fost lansată lucrarea sa publică”, a spus DeMoss.
Sicriul lui Graham a fost executat manual la cererea lui, de către deținuții din închisoarea din Angola în 2006.
Graham va fi îngropat lângă soția sa, Ruth, care a murit în 2007, în grădina Bibliotecii Billy Graham.
 Sursa: CBN NewS Via Alfa Omega

Niciun comentariu: