Radio Maranata Vulcan

joi, 26 octombrie 2017

Vărul lui Al Capone. Mafiotul care s-a pocăit vine în România Joi 26 Octombrie


Joi ora 19:00 26 Octombrie la Biserica Betel Mănăştur
Te așteptăm joi seara la ora 19.00 cu un subiect mai rar discutat:
ispitele sexualitățiiii și cum poți câștiga acest război.
Împreună cu noi va fi Jim Cecy(fost Capone), autorul cărții „Războiul Purității”.
(Anunt via Newsnet Crestin)
EVZ.ro despre prima vizită în România în anul 2013 la Conferinţa  „Lupta pentru puritate”: 
Jim Cecy, fost Capone, a ieșit din mafie în 1971, pe când avea 19 ani. Acum, la 62 de ani, vorbește numai din Scriptură și ține prelegeri despre moralitate
E înalt, masiv, cu o figură care impune. La cum arată, e o fericire că Jim Cecy nu are de reglat conturi decât cu Dumnezeu. „Vin în România şi ca să depun mărturie că, atunci când Dumnezeu a intrat în familia mea, s-a atins de o familie aparte, numită Capone.
Verişorul meu a fost cunoscutul mafiot Al Capone. Dumnezeu s-a îndurat de mine şi m-a scos de acolo în 1971. De atunci m-am angajat să lupt într-un război împotriva imoralităţii şi vă pot garanta că, din ce am studiat în Scriptură, acesta e un război care poate fi câştigat”, arată Jim Cecy, verişorul lui Al Capone, în filmuleţul de prezentare a evenimentului din România. Cecy va ţine conferinţa cu titlul „Lupta pentru puritate”, inspirată de cartea omonimă pe care a scris-o recent. În cadrul seminariilor, Cecy va vorbi despre modul în care credinţa în Dumnezeu i-a schimbat viaţa şi l-a scos din mafia clanului Capone, acolo unde a activat până în 1971.
Îl ascultă cine vrea Fostul mafiot va conferenţia în faţa creştinilor baptişti din Oradea şi Timişoara. Intrarea este liberă. Jim Cecy este verişorul faimosului gangster Al Capone, pe linie paternă. Până la 19 ani a fost şi el unul dintre mafioţii din California care duceau mai departe numele vărului atât de celebru. Purta, el însuşi, numele fratelui mai mare al lui Al Capone, James Capone, considerat în epocă cel mai temut dintre fraţi. S-a pocăit la timp Acum are 62 de ani şi în fiecare zi îi mulţumeşte lui Dumnezeu că i s-a făcut milă de el şi că l-a scos dintre mafioţii care şi-au plătit cu sânge tot luxul în care trăiau. Şi-a schimbat numele în Jim Cecy pentru că, povesteşte bărbatul, a vrut să lase în urmă toate relele.
A devenit un pastor baptist foarte iubit în comunitate. …
Împreună cu soţia sa, pe lângă fiicele lor, au adoptat 23 de copii sărmani, unii rămaşi orfani chiar de pe urma faptelor familiei Capone, pe care i-a crescut cu frică de Dumnezeu şi i-a făcut oameni. „Vin în România şi ca să depun mărturie că, atunci când Dumnezeu a intrat în familia mea, s-a atins de o familie aparte, numită Capone.” JIM CECY, fost mafiot Portret de gangster Al Capone (17 ianuarie 1899 – 25 ianuarie 1947), pe numele său adevărat Alphonse Gabriel, a fost unul dintre cei mai faimoşi gangsteri americani din perioada interbelică. Fiul unei familii de imigranţi napoletani, a ajuns să domine cu arma în mână lumea interlopă din Chicago.
Era doar un tinerel când a ajuns să conducă „Chicago Outfit”, cea mai mare reţea de crimă organizată, care s-a îmbogăţit din jocuri de noroc ilegale, reţele de bordeluri, iar în anii regimului Prohibiţiei în SUA, din trafic ilegal de băuturi alcoolice şi taxe de protecţie. Până astăzi, numele său se leagă de noţiunea de spălare de bani, Al Capone camuflându-şi sursele încasărilor sale prin unele afaceri aparent banale, ca spălătorii, vânzare de mobilă veche şi antichităţi etc., pe care le prezenta ca fiind ocupaţia sa oficială. Capone a avut la activ crime violente. Faţa îi era plină de cicatrici, ca urmare a răfuielilor de la care nu s-a dat niciodată în lături. Ironia sorţii, în 1931, Guvernul Federal a reuşit să-l încarcereze la Alcatraz, pentru evaziune fiscală. La 48 de ani, bolnav de neurosifilis, a murit în Florida, în urma unui atac cerebral.

Niciun comentariu: