Radio Maranata Vulcan

marți, 26 septembrie 2017

La Hateg biserica si-a deschis cafenea ! ORTHOCAFFE. In locul sticlelor de alcool, sunt biblii si icoane.

La cafenea, in curtea bisericii. Da, ati auzit bine. In curtea unei biserici din Hateg, s-a deschis Orthocaffe, un altfel de spatiu dedicat tinerilor care vor sa-si petreaca timpul liber intr-un mod relaxant.


Mute
Loaded: 0%
Progress: 0%
Remaining Time-0:31

Localul n-are nimic de-a face cu cele pline pana la refuz de tineri: in locul sticlelor de-alcool, sunt biblii si icoane, iar pe pereti nu sunt tablouri cu vedete, ci cu duhovnicul Arsenie Boca. 

“Arata super. Chiar arata foarte interesant si imi place. Imi place mult”, spun acestia.
Cafeneaua inedita a fost deschisa in curtea unei biserici din Hateg. Intiativa apartine Episcopiei Devei si Hunedoarei, care a dorit sa deschida un altfel de centru pentru tineret. Cei care ii trec pragul sunt serviti gratuit cu ceai, cafea, suc si prajituri.
Roxana Popa, inspector Episcopia Devei si Hunedoarei: “Sa fie un loc placut, sa le dea o senzatie familiara, calda de acasa”.
Preasfintitul Parinte Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei: “Sunt atatia tineri care isi doresc sa-si petreaca timpul liber intr-un alt loc diferit fata de locurile pe care dumneavoastra le cunoasteti si le cunoastem cu totii. Este o alternativa la ceea ce aveau tinerii pana acum”.
Preot Antonie Budiul: “In acest orthocaffe vor fi invitati tinerii care sa vina aici sa vada un film religios, sa asculte o muzica asa mai deosebita, nu cea care ii imbie sa alerge in alte locuri unde e departe sufleteste de Dumnezeu”.
Prima cafenea crestin-ortodoxa a aparut acum cativa ani, in Rusia. Cea din Hateg e a doua din tara noastra, dupa cea infiintata la Deva, la inceputul acestui an.
Sursa: http://www.stirilekanald.ro/biserica-si-a-deschis-cafenea-in-locul-sticlelor-de-alcool-sunt-biblii-si-icoane-cum-arata-locul-si-ce-parere-au-tinerii-17215651

Niciun comentariu: