Radio Maranata Vulcan

miercuri, 11 ianuarie 2017

Planurile lui Dumnezeu se implinesc in orice circumstante

Nasterea Mantuitorului
Multe sunt gandurile in inima omului, dar planul Domnului, acela se implineste.Proverbe 19.21
Solomon ne spune, prin inspiratia Duhului Sfant, ca inima imparatului este in mana Domnului, ca niste rauri de apa pe care El le indreapta in care directie vrea (Proverbe 21.1).  In ce-i priveste pe conducatorii acestei lumi, este valabila zicala: «Omul propune, insa Dumnezeu dispune». Ei isi fac planurile lor, insa Dumnezeu Isi implineste planurile Sale in cele din urma.
Sa privim la nasterea Domnului nostru Isus Hristos. Cezar Augustus a hotarat sa mareasca taxele celor de sub stapanirea sa, insa, pentru a face acest lucru, a declarat un recensamant pentru intregul sau imperiu (Luca 2.1). El nu stia ca, in urma cu cinci sute de ani, profetul Mica declarase ca Hristosul avea sa Se nasca in Betleemul lui Iuda (Mica 5.2). Betleemul era locul de nastere al imparatului David si a fost chiar numit „cetatea lui David“.
Din acest motiv a trebuit ca Iosif si Maria sa calatoreasca de la Nazaret la Betleem; ei erau descendenţi directi ai lui David si era necesar sa fie inregistrati in locul nasterii lor. Cezar Augustus avea un plan, care a fost folosit pentru implinirea scopului lui Dumnezeu.
De asemenea, conducatorii acestei lumi au multe planuri pentru asigurarea pacii si a securitatii in societatile pe care le conduc. Totusi, noi stim ca, intr-un viitor nu foarte indepartat, o serioasa criza economica si politica va precipita evenimentele, care vor culmina cu manifestarea fiarei romane.
Imparatii din zilele din urma se vor supune puterii acestui om. Citim insa ca „Dumnezeu a pus in inimile lor sa implineasca gandul Sau si sa implineasca unul si acelasi gand si sa dea imparatia lor fiarei, pana se vor implini cuvintele lui Dumnezeu“ (Apocalipsa 17.17).
Sa fim rabdatori in timp ce asteptam venirea Domnului! El este la carma oricarui lucru si nimic nu se poate intampla fara voia Lui.

Autor: B Reynolds

Foto: Hrh Walls
Sursa: http://afirmativ.com/

Niciun comentariu: