Radio Maranata Vulcan

luni, 23 februarie 2015

O noua inselatorie a Satanei. Tinerii pot fi adusi in biserica pe ritmuri de hip-hop crestin

church
Studiile intreprinse de un Institut de cercetare au aratat ca americanii cu varsta cuprinsa intre 18 – 29 de ani sunt de obicei mai putin inclinati spre viata religioasa decat generatiile mai vechi.
Pastorul Quinn Rodgers a luat o masura prin care el spera, sa schimbe aceasta atitudine de indiferenta fata de religie a tinerilor. In acest sens el a deschis recent o biserica numita Hip-Hop „Generation One”.
Biserica infiintata la Huntersville, Carolina de Nord nu va avea un cor traditional, deoarece Rodgers crede ca este nevoie de o abordare noua care sa atraga tineretul. „Vom incerca sa aducem ceva nou in biserica, pentru a-i atrage pe cei care nu sunt in biserica, dar isi doresc ceva diferit”, a declarat pastorul unui post local de televiziune.
In biserica, muzica va contine, stilul, ritmul si rimele specifice culturii hip-hop, inclusiv hrana specifica acestei culturi, dar sfintita. „Am adoptat cultura hip-hop, am inlaturat din ea toate conotatiile negative, si, am inserat solid doctrina crestina in ea” a adaugat Rodgers.
hip-hopEl a argumentat ca „influenta hip-hop a adus un mod de gandire nou, care a avut repercursiuni favorabile asupra laturii economice si sociale si care a permis indivizilor sa se cerceteze si sa se schimbe. Daca ma gandesc la biserica actuala, constat ca suntem provocati ca si crestini sa facem acelasi lucru in ceea ce priveste umblarea noastra cu Hristos”.
Juanita Rann-Scott, o adepta a noi biserici Generation One, a declarat ca „nu putem sa aducem oamenii intre 18-40 de ani in biserica, deoarece lucrurile traditionale nu mai functioneaza, scopul noii biserici este de a veni cu ceva nou.”
Serviciul bisericii „Generation One” are loc in fiecare sambata seara de la ora 17. Infuzia hip-hop-ului cu crestinismul a castigat o mare popularitate in ultimii ani, vanzarile pieselor muzicale din aceasta categorie atingand cote financiare extrem de ridicate.

Niciun comentariu: