Radio Maranata Vulcan

miercuri, 26 februarie 2020

Crestinii din Coreea de Nord prinsi, torturati si aruncati la caini



Un misionar a dezvaluit abuzurile si suferintele cu care se confrunta crestinii din Coreea de Nord. Cei prinsi sunt dusi in lagarele de munca fortata, torturati si chiar ucisi.
Anul trecut, sora Younghee a devenit martira intr-un lagar din Coreea de Nord. „Se stie ca acest lagar este destinat in mod special crestinilor. Conditiile sunt extrem de dificile”, a spus Peter Lee, directorul executiv al Cornerstone Ministries International.
Lee spune ca detinutii lagarului mor acolo in fiecare zi; unii incearca sa scape, dar sunt prinsi si returnati in inchisoare.
„Cativa dintre cei prinsi au fost aruncati la caini flamanzi. Altii au fost batuti sau au murit din cauza infectiilor provocate de muscaturile cainilor.
Conducerea penitenciarelor doreste ca prizonierii sa vada ce se intampla daca cineva incearca sa scape”, a explicat el.
Sora Younghee a fost instruita la ministerul Cornerstone din China pe o perioada de cinci luni, in 2008. Apoi s-a intors cu curaj in Coreea de Nord, unde a infiintat o biserica clandestina care a crescut considerabil in doar cativa ani.
„Pe masura ce biserica a crescut, riscul de a fi prinsa a crescut si el. In cele din urma, a fost capturata si trimisa intr-un lagar pentru o perioada nedeterminata”, a spus Lee.
Dupa ce a fost inchisa, misionarii din Cornerstone au pierdut contactul cu ea. Insa anul trecut un muncitor crestin afiliat ministerului a reusit sa afle unde se e inchisoarea.
Muncitorul, impreuna cu doi dintre copiii lui Younghee, au facut demersurile sa o viziteze in inchisoare. Cand au sosit oficialii inchisorii, i-au informat ca femeia murise in urma cu trei luni, iar trupul sau fusese incinerat.
Apoi a existat un dialog remarcabil intre un ofiter de rang inalt al inchisorii si fiica cea mai mare a lui Younghee.
„Nu am vazut niciodata o femeie la fel de puternica si cinstita ca mama ta”, a spus el.
Oficialul a povestit apoi o conversatie pe care a avut-o cu Younghee:
„I-am spus mamei tale… Nu inteleg de ce o persoana ca tine, care este inteligenta, crede intr-un Dumnezeu pe care nu-l putem vedea. Daca l-ai fi negat pe Dumnezeul tau, nu ai fi avut parte de toate aceste suferinte. Regreti ca esti crestina?”
„Nu am regretat niciodata si nu regret nici acum credinta mea”, a raspuns Younghee.
Oficialul inchisorii a spus ca in cele din urma i-a dat munci mai usoare lui Younghee, deoarece era prea slabita.
„Dar era puternica in credinta ei. Ea a ajutat intotdeauna alti prizonieri…si-a impartit mancarea cu alti prizonieri. Ii alina mereu pe cei care erau singuri si indurerati. Ea parca avea chipul cuiva care traieste intr-o alta lume”, a spus el.
Apoi, ofiterul s-a ridicat in picioare si a spus: „Desi este dificil sa traiesti in aceasta lume, trebuie sa traiesti ca mama ta!

Niciun comentariu: