Radio Maranata Vulcan

joi, 11 ianuarie 2018

Primele zece țări,cele mai rele victime ale libertății religioase din întreaga lume

WASHINGTON - Comisia americană pentru libertatea religioasă internațională spune că persecuția religioasă sa agravat în întreaga lume.
USCIRF a declarat că oamenii continuă să fie persecutați, încarcerați și chiar uciși pentru că își exercită dreptul la libertatea religioasă sau convingeri.
Raportul lor anual evidențiază încălcări grave care au loc în Birmania, China, Eritreea, Iran, Coreea de Nord, Sudan, Arabia Saudită, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan. Departamentul de Stat a redistribuit cele 10 țări ca fiind "țări cu o preocupare deosebită", în conformitate cu Legea privind libertatea religioasă internațională din 1998.
"Libertatea religioasă a Coreei de Nord este complet inexistentă, aceasta fiind doar o parte a lipsei uriașe a drepturilor omului în țara respectivă", a remarcat președintele USCIRF Daniel Mark.
Marc sa alăturat, de asemenea, unui grup bipartizan din scaunele USCIRF din trecut, într-o scrisoare deschisă adresată poporului iranian, laudându-și curajul și chiar chemând guvernul american să susțină protestatarii din Iran.
El a promis că vor fi "în solidaritate cu oamenii care susțin libertatea religioasă și alte drepturi ale omului".
Secretarul de stat Rex Tillerson a plasat, de asemenea, Pakistanul pe o "Listă specială de urmărire" pentru încălcări grave ale libertății religioase.
Dar o țară absentă din listă a fost Rusia, care a fost recomandată de USCIRF ca o țară de interes.
"Tendința în Rusia a fost foarte rău în ultimul timp, trecerea și amplificarea legilor anti-extremism, care sunt folosite nu numai împotriva teroriștilor, ci și a unei varietăți de minorități religioase și disidenți", a spus Mark.
Comisia își propune să îmbunătățească viața oamenilor de credință în aceste țări, recomandând un răspuns diplomatic și chiar sancțiuni pentru încălcări ale libertății religioase.

Niciun comentariu: