Radio Maranata Vulcan

luni, 1 ianuarie 2018

Asumă-ți riscul de a umbla cu Dumnezeu în 2018

Cineva a făcut un studiu despre riscuri și a stabilit mai multe principii cu privire la asumarea riscurilor. Primul principiu descoperit sună foarte încurajator:”Totul este riscant!” Sau cum zicea Ortberg:”Nu poți umbla pe ape dacă nu cobori din barcă!” Oricum statisticile spun că cei mai mulți oameni care au murit până acum, au murit în pat. Una dintre cele mai bune cărți despre riscuri este Iosua, a șasea carte din Sfânta Scriptură. 
Cartea lui Iosua relatează deplasările lui Israel din pustie spre Țara Promisă și stabilirea lor în Țara stămoșilor lor. În același timp ne dezvăluie cum s-a folosit Dumnezeu de Iosua și cei din generația lui pentru a finaliza lucrarea pe care Moise și cei din generația lui au început-o, dar n-au finalizat-o. 
Cu siguranță, cartea aceasta este despre riscuri și despre asumarea riscurilor. Iosua a fost un om care în mod curajos și-a asumat niște riscuri, iar acest lucru s-a datorat convingerilor sale puternice și mai ales convingerii că Dumnezeu este cu el. „Dacă Domnul va fi binevoitor cu noi”…acesta a fost refrenul lui Iosua. Am învățat de la Iosua patru adevăruri despre asumarea riscurilor.
Cei care își asumă riscurile:
1. Trăiesc înaintea contemporanilor lor.
2. Trăiesc deasupra circumstanțelor lor.
3. Trăiesc mai adânc decât intensitatea calamităților suferite.
4. Trăiesc dincolo de abilitățile lor.
În călătoria noastră spre Țara Promisă avem mandat, de la Domnul Isus, să împărtășim Evanghelia cu toți oamenii, până la marginile pământului. Vom face asta trăind pentru El cu convingeri puternice și asumându-ne orice risc? 
Totul este riscant, dar Cristos, care este în noi și cu noi, este mai mare decât orice risc. Pentru un creștin serios nu există decât o singură alternativă…asumarea riscurilor. Și ascultarea de porunca Domnului Isus. Să aveți parte de binecuvântarea prezenței lui Dumnezeu în 2018 și curajul de a risca să umblați impreună cu El!
Pastor Samy Tuțac

Niciun comentariu: